Miljø-beviset tildelt bank

MILJØBEDRIFT: Personalsjef Ambjørg Flaata viser stolt frem miljøsertifiseringen og får skryt av ordfører Terje Bråthen for jobben.

MILJØBEDRIFT: Personalsjef Ambjørg Flaata viser stolt frem miljøsertifiseringen og får skryt av ordfører Terje Bråthen for jobben. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg må innrømme at jeg kremter høyt hvis noe er kastet feil, ler personalsjef Ambjørg Flaata i Sparebank1 Modum.

DEL

Slikt engasjement blir det sertifisering av, og etter trekvart år har Sparebank1 Modum nådd målet; Miljøfyrtårnbedrift.

– Det har vært litt arbeid. Og det gikk mye på søppel, røper personalsjefen under den offisielle overrekkelsen av beviset på jobben som er gjort.

Offentlig sertifikat

Hun forteller at de som kontorbedrift ikke er underlagt like mange krav som for eksempel en industribedrift.

– Men vi måtte bytte leverandør av søppelhenting blant annet. Det hjelper ikke at vi sorterer bra, hvis de som henter ikke gjør det, forteller Flaata.

Miljøfyrtårn er et norsk offentlig sertifikat og beviser at bedriften driver miljøvennlig og lønnsomt.

– Det er viktig for Modum kommune at flest mulig bedrifter gjør dette arbeidet som banken og de andre fire bedriftene har gjort, sa ordfører Terje Bråthen da han overleverte diplomet.

– Jeg må berømme de ansattes innsats. Alle har engasjert seg i å foreslå hvordan vi kan drive mer miljøvennlig, forteller Flaata.

Byttet ut engangskoppene

Blant annet har andelen restavfall gått ned, og målet er at kun 30 prosent av den totale søppelmengden til banken skal være restavfall.

– Vi brukte enorme mengder engangskopper og byttet disse i noen skikkelige kopper med litt hyggelige påskrifter, sier Flaata og viser fram to eksempler.

Med dette tiltaket slo banken to fluer i én smekk. Både restavfallet reduseres og miljøet bedres. De ansattes arbeidsmiljø er nemlig en stor del av sertifiseringen.

– De ansatte har fått sykkel og Ipad, og vi har lagt til rette for sykkelparkering utenfor banken.

Sertifiseringen gjelder i tre år, men det betyr ikke at banken kan hvile på sine laurbær fram til resertifisering.

– Vi må hele tiden jobbe med å forbedre oss, og skal ha møter hvor vi planlegger hvordan vi skal greie dette, sier Flaata.

Gjort mange tiltak

Bedriften forsøker å unngå å bruke oljefyren mest mulig, de har blitt flinkere til å sortere papiret sitt, og de forplikter seg til å velge den leverandøren som har miljøsertifisering hvis det står om to like kandidater – for å nevne noe.

– Vi ville gå foran med et godt eksempel. Vi prøver å gjøre vår lille bit for miljøet, sier Flaata.

De andre bedriftene i Modum som er miljøfyrtår er: Vinmonopolet, Midtnett/Midtkraft, Senterbygg og Sandum.

Artikkeltags