Mette Marit avgjør

Artikkelen er over 14 år gammel

MIDTFYLKET: Enten begge eller ingen. Det er den klare meldingen som foreligger foran todagersvisitten som kronprinsparet skal gjennomføre til fire Buskerud-kommuner.

DEL

Planleggingen av det forestående kronprinsparbesøket er i full gang. I går ble besøksstedene i blant annet Sigdal saumfart. Det er atskillige detaljer som skal med, og et stort antall representanter fra Slottet, Fylkesmannen, politi og kommune var med på befaringen i Sigdal. I tillegg representanter for stedene de skal besøke.

Begge eller ingen

Det har vært spekulert i hvorvidt kronprinsesse Mette Marit føler seg frisk nok til å være med. Etter at hun måtte avlyse et besøk nylig, har pressen gått ut med at det kan være usikkert om kronprinsessen blir med til Sigdal, Flesberg og Øvre og Nedre Eiker.

– Vi kan slå fast at kronprinsessen også blir med, sier informasjonssjef Inger Staubo hos Fylkesmannen.

– Hva om hun blir syk igjen?

– Hvis situasjonen blir slik at hun føler hun ikke kan komme, så blir hele besøket utsatt. Da vil de gjeste kommunene ved en senere anledning, sier Staubo.

Mat på museet

Kronprinsparets besøk starter tirsdag 20. september i Sigdal hvor de først skal til Sigdal Kjøkken. Deretter går turen til Prestfoss og et besøk på museet. Her skal de får en liten omvisning og orientering. Det vil også være kulturelle innslag før kronprinsparet geleides inn i Eikjebygningen for en lettere bespisning.

– Blir det tradisjonskost og «vassgraut» på menyen?

– Vi har ikke lagt detaljene, men det blir nok noe annet, sier museumsbestyrer Sigrid Kvisle. Hun mener at lokaltilvirket mat kan være noe å tilby gjestene, som forøvrig skal få «skikkelig» lunsj på Folkemusikksenteret straks etter.

Representanter fra Slottet og Fylkesmannen avklarte detaljene med de lokale vertene. Det er klart at skolebarna denne dagen har fri fra skolen, og de skal selvsagt omkranse løypa der kronprinsparet kommer.

Folkemusikksenteret

Besøket i Sigdal avsluttes etter lunsjen på Folkemusikksenteret. Da går turen over Hiåsskogen til Lampeland hvor Flesberg kommune står som vertskap siste del av dagen.

Kronprinsparet overnatter på Lampeland Hotell før de onsdag 21. september setter kursen mot Øvre og så Nedre Eiker.

Artikkeltags