Mange tomme lokaler i Hokksund

Mye ledig: En rekke butikklokaler i Hokksund sentrum står tomme

Mye ledig: En rekke butikklokaler i Hokksund sentrum står tomme Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Hokksund byutvalg oppfordrer gård-eierne til å pynte og i det minste lyse opp vinduene i de tomme butikklokalene i sentrum.

DEL

Byutvalget er bekymret for framtiden til Hokksund sentrum som er handelssted dersom det blir for mange tomme lokaler i hovedgata.

Byutvalget synes det i så henseende er uheldig at det er mange tomme og mørke lokaler i gata.

– Vi har vært i kontakt med kommunen og lagt fram ønske om at det må stilles krav til gårdeierne om å pynte opp i utstillingsvinduene i de tomme lokalene. I det minste bør de ha lys i vinduene, slik at sentrum ikke skal få et preg av nedleggelse, sier leder Margit Skretteberg.

Hun forteller at byutvalget også vil at kommunen skal stille krav til planlagt næring når det bygges nytt i sentrum.

Ikke positivt

– Det er selvfølgelig ikke positivt at en del lokaler står tomme, men det er nye butikker på vei inn i en del av dem, sier Tone Berglia hos Akademika i ?Stasjonsgata.

Hun får støtte i dette fra Marit S. Bergum hos Interflora Rasmussen.

– Fra tid til annen vil det være en del endringer i gata og da er det naturlig at noen lokaler kan bli stående tomme i en periode, sier Bergum.

Netthandel en utfordring

Tomme lokaler er ikke det som bekymrer dem mest, selv om de gjerne skulle vært dem foruten.

– Den største utfordringen vi har i Hokksund, og sikkert også alle andre steder, er konkurransen fra internett. Flere og flere handler via nettbutikker og det er noe vi i gata begynner å merke godt, sier Bergum.

Bygdeposten viste torsdag til en landsomfattende undersøkelse gjort av Oslo Handelsstands forening. Her svarte 65 prosent at de kommer til å handle julegavene på nettet, mens 16 prosent sier de kjøper alle julegavene sine på denne måten.

Må handle lokalt

– Om denne utviklingen fortsetter vil det for mange bli vanskelig å drive butikk på tradisjonell måte i tiden som kommer, sier Berglia.

Hun mener det er viktig at folk handler lokalt, dersom de ønsker butikker i gata også i årene som kommer.

Begge forteller at internett er blitt en større trussel for butikkene i Hokksund sentrum, enn handelslekkasje til det store kjøpesentrene i Krokstadelva og Mjøndalen.

Det lykkes oss ikke i går å få en kommentar fra verken rådmannen eller næringslivskonsulent Økland i Øvre Eiker kommune om det er noe de kan, eller vil gjøre for at gårdeierne skal gjøre sine tomme butikklokaler mer attraktive og innbydende i gatebildet.

Artikkeltags