Rakfisk-kvelden ble utsolgt på rekordtid. Den ble offentliggjort allerede i juli, og i løpet av noen få sommerdager var alle 130 plassene utsolgt. Folk kom fra fjern og nær for å meske seg med den gode rakfisken som er lagt ned etter Olsenfamilens egen oppskrift.

Gjør alt selv

Fjellstua har spesialisert seg på mat laget av lokale råvarer, enten det dreier seg om fisk eller kjøtt. Elgen har rusla rundt i eggedalsskogene før den havner på middagstallerknene på Fjellstua. Kokkene gjør alt fra bunnen av, skjærer ned elgen, lager karbonader, biffer og koker kraft.

De satser på det som er lokalt og ekte. Her brukes det ikke uttrykk som «takeaway meal», her heter det «ta-med-heimat- mat». Og dette omfatter ikke bare alt som finnes på spise-kartet, men også råvarer som elgkjøttdeig og elgkarbonader.

Omorganisering

Haglebu Fjellstue ble bygd midt i sekstiårene, og den har vært i Olsen-familiens eie siden 1988. Mona Olsen og Anne Kodalen har nå gått sammen om å leie Fjellstua og Flenta Camping av Morten Olsen.

– Vi vil prøve å tenke litt nytt, prøve på egen hånd. Vi har pussa opp innendørs, og har en del ideer vi vil prøve å gjennom- føre.

Flere tilbud for funksjonshemmede samt tilbud for vanskeligstilt ungdom er noe de to damene vil satse på.

Ikke arbeidsledig

Ettersom Haglebu er et snøsikkert område, vil de også satse mer på skisamlinger. Morten Olsen blir slett ikke arbeids- ledig, tross endringene, og ser fram til « å flytte ut» for å jobbe med det han liker aller best.

– Jeg har mer enn nok å gjøre utendørs, hytteservicen begynner å bli stor, og jeg har mye snøbrøyting. Dette har jeg sett fram til lenge, sier han.

Haglebu Fjellstue er i dag en betydelig bedrift på fjellet, helårsåpent og med til sammen om lag 10 årsverk.