Gå til sidens hovedinnhold

Kongeparet imponert

Artikkelen er over 8 år gammel

Kongen lot seg imponere av 100-åringene, mens Dronningen likte samarbeidet mellom kommune og idretten.

MODUM: Tirsdag tilbragte Kongeparet drøye tre timer i Modum. Først traff de fire spreke 100-åringer i Vingen i Vikersund hoppsenter. Dette var et møte Kongeparet selv hadde bedt om.

- De var spreke, sier Kongen etter å ha sittet sammen med Martin Rimstad og Martha Jensen.

- Je orker itte å reise meg, sa Martin (102) til Kongen da de skulle sette seg til bords. - Nei, det skulle bare mangle, svarte Kongen kontant. Han fortalte etterpå at han var glad han ikke måtte sette utfor i verdens største hoppbakke.

- Hva gjør Kongen for å bli 100 år?

- Nei, det vet jeg ikke. Jeg tror ikke de gjorde noe for å bli så gamle heller. Vi får holde på så godt vi kan. Det var det 100-åringene fortale meg, at de hadde jobbet og vært aktive, og det er jo det jeg og Dronningen holder på med, svarte Kongen.

Kakefest

I Vingen fikk 100-åringene servert kaker fra Slottet. Det var en flotte marsipankaker. At Kongeparet har med seg gaver, er en sjeldenhet.

Etter å ha hørt trekkspillvirituos Håvard Svendsrud spille "Fra Holbergs tid" av Grieg, Ole Eivind Fuhre fortelle om hoppsenterets historie og tidligere verdensmester i skiflyging, Ole Gunnar Fidjestøl, svare på hvorfor han står på som frivillig i Vikersund, gikk turen videre til Furumo i Geithus og Frisklivssentralen.

Godslig tone

På Furumo ble Kongeparet tatt imot av daglig leder Jorunn Killingstad ved Frisklivssentralen før Sysle Blandede kor sang og medlemmer av Frisklivsentralen viste sine aktiviteter.

Etterpå fikk Kongeparet høre om aktivitene til Frisklivssentralen som startet opp i Modum i 1994. Den gang som eneste kommune, men nå er tallet oppe i 150 kommuner. Ved bordet satt leder av Frydenberg Kari Mette Larsen, tidligere rådmann Magne Gåsemyr, Gunnar Olsen, Betty Holtan, Hans Petter Eriksen, Tor Nilsen og Margott Johanne Haugerud i tillegg til ordfører Terje Bråthen, rådmann Aud Norun Strand, politimester Sissel Hammer og fylkesmann Kirsti Kolle Grøndahl.

- Jeg synes samarbeidet her over alle linjer, hvordan de samarbeider og får til både kommune, idrett og private om alt som har med livskvalitet å gjøre. Da synes jeg de har lykkes veldig bra i denne kommunen. Å bygge opp systemer som dette må være et forbilde for alle kommuner. Dette må absolutt være en foregangskommune, sier Dronning Sonja.

Ga Dronningen tegning

Mira Mariell Bjørnø (7) fra Geithus fikk gi Dronningen et kunstverk hun hadde lagt ned mye arbeid i. Det var en innrammet tegning Dronningen med flott krone og sommerfugler rundt.

- Jeg håper hun henger den opp i Slottet sitt, sa 7-åringen som etterpå fikk hilse på Dronningen og fikk skryt av det flotte kunstverket.

Hyggelig tone

Ordfører Terje Bråthen var godt fornøyd med gjennomføringen av Kongebesøket tirsdag ettermiddag.

- Dette gikk veldig bra. Vi hadde hele tiden en hyggelig og avslappet tone, sier han.

Daglig leder Jorunn Killingstad ved Frisklivssentralen lot seg imponere av hvor interessert Kongeparet var i det de drev med og hvor godt de hadde satt seg inn i driften.

- De hadde virkelig fått med seg hva dette handler om og at friskliv er viktig, sier Killingstad.

Kommentarer til denne saken