Klart for mangfoldfestival

Arrangementskomiteen viser stolt frem plakatene til Øvre Eiker Mangfoldfestival 2013.

Arrangementskomiteen viser stolt frem plakatene til Øvre Eiker Mangfoldfestival 2013.

Artikkelen er over 5 år gammel

Neste uke går Øvre Eikers første mangfoldfestival av stabelen. En rekke arrangementer for kommunens befolkning tilbys fra tirsdag 22. oktober til lørdag 26. oktober.

DEL

- Mangfoldfestivalen er et viktig tiltak for arbeidet med mangfold, flerkultur og toleranse i Øvre Eiker og helt i tråd med kommunens kulturstrategi og kommuneplan, sier kultursjef Lidia Ivanova Myhre.

Hun berømmer de ansatte i kulturseksjonen og alle medspillerne på laget for jobben som er gjort for et variert program denne uka. Voksenopplæringen, Frivillig sentral, Øvre Eiker viser ansikt, Hokksund ungdomsskole, Idrettsrådet, Innvandrerrådet, Musikkrådet og Aktiv Eiker er alle medarrangører av mangfoldfestivalen.

- Kan være stolte

Alle arrangementene er gratis, og eikværingen Bijan Gharakhani, som er leder i Buskerud innvandrerråd, både håper og tror at publikum vil møte opp og sette sitt preg på festivalen.

- Dette arrangementet kan alle som bor i Øvre Eiker være stolte av, sier Bijan.

Verdikonferanse

Tirsdag 22. oktober på kvelden åpnes konferansen av ordfører Ann Sire Fjerdingstad. Tidligere idrettspresident i Norge, Tove Paule er hovedgjest under Verdikonferansen i kultursalen på Hokksund u-skole denne kvelden. Hun skal snakke om spørsmålet: - Er idretten en arena for mangfold?

Onsdag formiddag er det Treffpunktet for innvandrere og flyktninger på Arbeideren (Frivillighetens hus), der de også frister med Bollywood-film.

Torsdag morgen åpner "Ny i Eiker", bibliotekets nye infoavdeling for nyinnflyttede eikværinger.

Samme dag kan alle som ønsker det besøke Voksenopplæringens lokaler for omvisning, underholdning og servering av eksotisk mat, laget av skolens elever.

FN-dagen

24. oktober er som kjent den internasjonale FN-dagen, og dette markeres med forestilling og konsert i kultursalen på Hokksund ungdomsskole på kveldstid. Her vil det servert et variert og internasjonalt program med blant annet dans med en Filippinsk (Drammen Filipino Dance Group) og en Thailandsk dansegruppe, den Iranske musikkgruppen AVAno, elever fra Musikk- og kulturskolen, sang ved Vårin Strand, innslag fra 6. klasse ved Darbu skole og elever fra Hokksund ungdomsskole.

Fredag er alle barnehagene invitert til eget arrangement med lesestund med Bokbamsen, sang med Bibliobandet og dans med medlemmer fra Drammen Filipino Dance Group.

Mangfoldfestivalens siste arrangement, lørdag 26. oktober, er øremerket det mangfoldige frivillige kulturlivet i Øvre Eiker. En rekke lag og foreninger har stand i rådhusets festsal, der det også blir variert underholdning av lokale krefter.

En lang snor med vimpler vil prege Mangfoldfestivalen. Kommunens barnehager har bidratt med å lage/klippe fargerike vimpler som er montert på snorer. Alle arrangementsstedene vil bli pyntet med disse vimplene og sette farge på festivalen.

Artikkeltags