Kjenner du disse to?

Bløthjertet: - Jeg blir helt bløt når det gjelder sånne småtasser. Hvis ikke eieren blir funnet, bør de få et nytt hjem der de kan være sammen, synes Kjell Andersen, som oppdaget de to forkomne hundene bak en søppelcontainer på Råenskogen.

Bløthjertet: - Jeg blir helt bløt når det gjelder sånne småtasser. Hvis ikke eieren blir funnet, bør de få et nytt hjem der de kan være sammen, synes Kjell Andersen, som oppdaget de to forkomne hundene bak en søppelcontainer på Råenskogen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var to pjuske, men glade hunder som ble tatt inn i varmen hos Kjell Andresen fredag ettermiddag. Nå er engasjementet stort for å finne hundenes eier.

DEL

Hundene blir nå tatt godt vare på av kenneleier Heidi Jorem Sollien som driver Heidis Hundeglede i Bingen.

Det er politiet som har plassert dem hos henne etter at Kjell Andersen varslet dem om funnet.

Hundene er ikke chippet og hadde ikke halsbånd eller andre kjennetegn på seg da de ble funnet.

Bilder av dem er spredd på Facebook, og politiet har etterlyst eieren.

Foreløpig uten hell, selv om engasjementet på Facebook er stort.

– Antakelig er de en terrierblanding. Det er ei tispe og en hann. Jeg tror tispa er ganske ung. Begge er av fargen «black and tan», det vil si svart og brun, sier Jorem Sollien.

Hundene var litt stresset og bar preg av å ha vært på frifot, men de har nå funnet seg godt til rette. Hundene er litt sky overfor fremmede, men de blir raskt tillitsfulle.

– Har man opplysninger i saken, kan man kontakte lensmannen i Modum eller Nordre Buskerud politidistrikt, oppfordrer Jorem.

Bak søppelcontainer

Kjell Andersen var på vei over Raaenskogen med taxien og en skoleelev fredag ettermiddag, da han fikk øye på de to små hundene bak søppelcontainerne ved Fyrandvannet på Råenskogen.

– Jeg snudde og kjørte tilbake. Jeg fikk kontakt med den ene da, men den andre var litt sky, forteller han.

Han måtte videre med passasjeren sin, men var ikke i tvil om at han ville forbarme seg over de to forlatte hundene, så han kjøpte med hundemat på vei tilbake. Stor var derfor sorgen da han ikke fant dem ved containeren.

– Jeg kjørte rundt og leita etter dem. Men så dro jeg tilbake til containerne, og da kom de plutselig løpende mot meg i veien opp fra hytteområdet. De hadde nok hørt meg.

Varmet hverandre

Hundene ble med Andersen, og det tok ikke lang tid før en av dem krøllet seg sammen på setet ved siden av ham.

– De var sultne og kalde, og syntes nok det var godt å bli tatt vare på. Jeg er veldig bløt når det gjelder sånne småtasser, sier han.

Lørdag kjørte han hundene til Bingen, men mandag fikk han hilse på dem igjen.

Gjensynsgleden var stor fra begge parter. Hundene løp ham i møte og ville raskt opp og sitte i Andersens armkrok. Han synes det er flott å se at de har fått tilbake gnisten.

– Jeg håper politiet finner ut hva som har skjedd. Min store bekymring nå er om det kan ha skjedd eieren noe, for eksempel inne på ei av hyttene i området, sier han.

Uansett håper han de to krabatene kan fortsette å være sammen. Han tror de er nært knyttet til hverandre.

– Da de krøllet seg sammen i sofaen hjemme hos meg, så det ut til at de var vant til å varme hverandre.

Artikkeltags