19 omkom og hele 561 personer ble skadet. Mange av dem ble skadet i samme ulykke. Totalt skjedde det 298 ulykker. Dette er foreløpige tall fra Statens vegvesen, de endelige kommer først om et par måneder.

Uansett er det en enorm økning fra 2012: Da omkom ni personer i trafikken mens 382 ble skadet i 281 ulykker. I Oppland var det annerledes; der ble færre skadet i trafikken i fjor.

2013-tallene bringer Buskerud til topps på dødsstatistikken.

Fire i Midtfylket

Fire personer omkom i Bygdepostens nedslagsfelt.

I begynnelsen av mars omkom en 29-åring fra Krødsherad i en alvorlig møteulykke på Snarum i Modum. En 23-åring fra Modum ble alvorlig skadet.

En mann døde etter ha kjørt ut av veien på Fv. 62 ved Burud i Skotselv. Det skjedde 29. april.

Natt til 9. mai ble en mann fra Sandefjord kjørt ned og drept da han syklet langs langs Rv. 35 i Skotselv.

Dessuten døde en mann ved Ørgenvika på Rv. 7 3. september da en tømmerbil mistet last som traff en møtende tankbil.

Trafikkofrenes dag

Derfor er markeringen av Trafikkofrenes dag søndag ettermiddag dessverre høyaktuell.

Markeringen starter på pendlerparkeringen ved E16 nedenfor Norderhov kirke. Der blir det holdt appeller før det blir fakkeltog opp til kirken.

Broom-Larssen: - Kjente flere i statistikken

Biskop Laila Riksaasen Dahl vil lede minnesamlingen i Norderhov kirke. Anita Skorgan bidrar med musikalske innslag, mens Broom-programleder Jan Erik Larssen er en av de som skal holde tale.

- Som en av landets største bil- og motorentusiaster, føler jeg ydmykhet og takknemlighet for å skulle få dele tanker og ord med mennesker som har fått oppleve trafikkens tragiske bakside, sier Larssen.

Han legger ikke skjul på at 2013 ble et spesielt år for ham.

- Jeg kjente flere av personene som skjuler seg bak den tragisk høye statistikken over omkomne. Når vi blir lammet av sorg og maktesløshet er det godt å kunne rope til Gud. Mitt ønske er at jeg skal klare å formidle et streif av håp fra vår skaper og venn, til mennesker i dyp sorg.

Også fylkesordfører Morten Eriksrød og Runar Johansen, varaordfører i Ringerike, deltar med appeller og taler.

Etterpå inviteres det til uformelt samvær med bespisning på Kirkeskolen.