Innbyr hele bygda til gratis KORK-fest

I FESTSTEMNING: Jarle Grøterud (f.v.), Eivind Kopland og Per Aimar Carlsen slår på stortromma med gratis folkefest og direktesending av «Da KORK kom til Modum».

I FESTSTEMNING: Jarle Grøterud (f.v.), Eivind Kopland og Per Aimar Carlsen slår på stortromma med gratis folkefest og direktesending av «Da KORK kom til Modum». Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Når «Da Kork kom til Modum» sendes på NRK1 lørdag 29. november, slår Jarle Grøterud, Eivind Kopland og Per Aimar Carlsen skikkelig på stortromma med gratis fest og direktesending på storskjerm i Modum kulturhus.

DEL

– Dette er historisk, sier de, stolte av bygda. De tre var forrige fredag i NRK og så den uferdige versjonen som kommer på TV.

– Fantastisk! Dette er flott reklame for Modum, sier de og skaper forventninger til å glede seg til sendingene.

Lørdag 29. november sendes programmet på 94 minutter, som er fra uka da Linn Skåber kom til Modum, inklusiv noe av konserten.

Søndag 30. november kommer neste program, med konserten sammen med KORK og våre lokale stjerner, Lars Bottolfs, Erland Evjen og Killieburne Brae, i fokus.

Lars Bottolfs og Erland Evjen vil være tilstede gjester, mens Killieburne Brae benytter folkefesten i kulturhuset til CD-slipp av sin rykende ferske utgivelse «Men of humble means».

Alt kan ses på nett

Hele programmet og konserten, pluss klipp som ikke er med, vil også lagt ut på nett av NRK.

Til sammen blir det to og en halv times sending, som viser folkesjela i Modum, menneskelivet og kulturlivet og ikke minst setter programmet dugnadsånden på kartet.

Tre gode fortellinger om de tre lokale musikalske aktørene vil være bærebjelken i programmet.

Jarle Grøterud forteller at rundt 250 – 300 frivillige, med stort og smått, bar hele arrangementet.

For det er dugnadsånden Modum er kjent for, om det er skiflyvningsrenn, O-løp eller skiskyting, så stiller folk opp og bedriftene gir folk fri.

Kultursjef Per Aimar Carlsen tar hele kulturhuset i bruk under folkefesten lørdag.

–Det er første gang vi har direktesending på storskjerm i storsalen. Vi vil også ta i bruk småsalen og andre lokaler til direktesendingen. Alt er gratis, så bare møt opp i døra, sier han.

Kultursjefen venter stinn brakke denne kvelden.

Det jobbes nå også med å få frivillige til å bake, for å servere kaffe, vafler og boller under arrangementet.

Fremmer fellesskapsånden

Etter sendingen blir det rikelig anledning til sosial hygge og prate om alt det moingene er stolte av.

– Om du ikke har anledning til å komme i kulturhuset, vil vi oppfordre lag og foreninger til å lage arrangement rundt på grendehusene. For dette er en glimrende anledning til å fremme fellesskapsånden i Modum, sier Eivind Kopland.

Artikkeltags