Politiet har nå frafalt siktelsen.

– Min klient skulle aldri vært siktet for dette. Den ble basert på løse rykter og oppslag i aviser i mannens hjemland, sier Falkum.

Hans klient er nå tiltalt for menneskehandel, sammen med sin datter og en tidligere svigersønn. Forretningsmannen fra Midtfylket var på et tidspunkt siktet for å ha forsøkt å drepe sin tidligere svigersønn, etter et angivelig attentat i deres felles hjemland. Media i dette landet siterte politiet på at mannen fra Midtfylket var mistenkt. Dette viste seg ikke å stemme.

Falkum reagerer sterkt på flere forhold. For det første at politiet i Norge bygget siktelsen på oppslag i media og det faktum at det tok ti måneder før siktelsen ble frafalt.

– Anmeldelsen bygget i stor grad på hva melder hadde hørt fra lokalpressen i hjemlandet om hva politiet skal ha sagt om sagt om saken. Disse spekulasjonene er den eneste grunnen til at melder oppfatter seg selv som mål for det angivelige attentatet, sier Falkum til Dagbladet.

Mistanke

Advokat Falkum sier at politiet ikke kan bruke ransaking og andre tvangsmidler for eget forgodtbefinnende.

– Det må foreligge skjellig grunn til mistanke. Jeg mener det ikke forelå en slik mistanke, sier Falkum.

Belastning

Han sier at for klienten har følt siktelsen om drapsforsøk som en svært enorm belastning.

Politiadvokat Wenche Sørensen i Nordre Buskerud politidistrikt sier til Dagbladet at det er politiets plikt å etterforske slike saker, og at siktelsen ikke bare hadde sitt utspring i opplysninger i media.

Hun legger til at hun ikke ser at politiet kunne håndtert denne saken på noen annen måte.

Rettssaken om menneskehandel starter til våren.