Gå til sidens hovedinnhold

Her skal det bygges

Artikkelen er over 8 år gammel

Ordfører Olav Skinnes rydder gjerne plass til 20 splitter nye, sentrumsnære leiligheter i Noresund.

Neste sommer skal 20 nye selveierleiligheter stå klare et steinkast fra Noresund sentrum, og ordfører Olav Skinnes er veldig fornøyd med initiativet fra utbyggeren.

– I Krødsherad har vi hatt mangel på boliger, og vi opplever spesielt press for mindre hus og leiligheter, sier han.

Forventer seniorinteresse

Kommunen selger råtomta, som strekker seg i en linje fra lensmannsbygget i sentrum. Tre nye bygninger, som hver vil huse fire leiligheter, vil få i høyden to minutter i gangavstand til sentrum. Fra motsatt side av feltet vil de sørvestvendte boenhetene få utsikt til både fjorden og fjellet, og Skinnes regner med at dette blir attraktivt.

– Dette selges nøkkelferdig og uten innviklede søknadsprosesser, og det er jo sånn mange ser ut til å ville kjøpe i dag, sier ordføreren.

– Jeg vil bli overrasket om ikke dette vil være gode boliger for eldre, selv om dette ikke er et seniorprosjekt, legger han til.

Allerede god trafikk

Advokat Elisabeth Bjøre er den som forestår salgsprosessen av leilighetene i Noresund. I annonsen kan hun reklamere for sentralt beliggende boliger som samtidig er uten gjenboere, med turterreng og fiske- og bademuligheter i umiddelbar nærhet.

– Prospektet har bare ligget ute på Finn siden siste uke før påske, og allerede ser jeg at annonsen allerede har hatt veldig god trafikk, forteller hun.

Av de totalt 20 leilighetene får de ti som ligger i førsteetasjene balkonger på 30 kvm, mens leilighetene i underetasjen får en uteplass på 21 kvm. Alle blir utstyrt med miljøvennlig vannbåren gulvvarme.

– I tillegg vil leilighetene i første etasje med enkle grep kunne tilpasses funksjonshemmede, opplyser Bjøre.

Plan til høring

Reguleringsplanen skal ligge ute til høring til kommunestyrets møte 15. juni.

– Vi regner med at den blir endelig godkjent i juni, og har tatt med et forbehold om dette i prospektet. Men denne byggingen er uansett etter kommunens ønske, og vi går allerede nå ut og inviterer til at folk kan kjøpe bolig her, sier Bjøre.

Byggetrinn én består av de 12 første leilighetene, fordelt på tre hus. Senere vil ytterligere to bygninger bygges, og et stykke frem i tid er det også planlagt et byggetrinn tre med en annen utbygger.