Da Bygdeposten ba leserne sende inn forslag til fedre som fortjente verdens tøffeste farsdagspresang, ble det Gunnar Olsen fra Modum som til slutt trakk det lengste strået.

– Jeg ante ikke at datteren min Ellen hadde funnet på dette, så jeg skjønte ingenting da Bygdeposten ringte meg, sier den spreke 91-åringen.

Første forsøk

Olsen har aldri før sittet ved spakene på en gravemaskin.

– Nei, jeg har ingen erfaring. Jeg har bare kjørt en liten truck før, og så vidt vært bortpå en traktor.

Allikevel var han aldri i tvil om at han ville innkassere premien.

Mandag kunne Gunnar sette seg bak spakene på den 50 tonn tunge doningen til Hæhre Maskinutleie AS.

– Jeg har ikke gruet meg, men jeg var litt spent på morgenen i dag, innrømmer han.

Etter en kort innføring i knapper og spaker av Frank Ole Sørensen, daglig leder for Hæhre Maskin AS, kunne han trykke på startknappen og sette monstrumet i bevegelse.

Gunnar hadde god kontroll og fylte den tre kubikk store skuffa med jord og stein.

Tok en piruett for kona

Kona Eva sto og fulgte med på sidelinja, og syntes mannen imponerte.

Etter å ha flyttet på et par tonn masse, dristet Olsen seg til å ta en piruett med grabben rett til vers, til fruens store begeistring. Litt må det være lov å briefe når 50 tonn gravemaskin adlyder ditt minste vink .

– Dette var en opplevelse for livet. Det er vanskelig å forklare hvordan det føles. Man må nesten prøve å sitte oppi maskinen selv. Det er enorme krefter som styres med bitte små bevegelser, oppsummerer han.

Frank Ole Sørensen var godt fornøyd med innsatsen til den nye læregutten.

– Han tok det veldig lett, skryter han.

En opplevelse for livet

– Jeg har fått noen forespørsler om graving, så jeg må vel begynne å ta på meg noe småtteri, fleiper Gunnar før han takker Sørensen for god veiledning og en opplevelse for livet.

– Jeg følte meg som gutt igjen. Jeg tviler vel på at det er så mange på min alder som debuterer med gravemaskin. Kanskje dette kvalifiserer til Guinness-rekord?