De to kompisene traff hverandre på videregående skole, og siden har de vært venner. Fredrik fra Skotselv er selvstendig og maskinfører. Rune har kombinert bondeyrket med dyretransport. Gutta ser ikke for seg at de kan trappe ned antall arbeidstimer selv med nyetablert firma.

– Nei, det blir det nok ingenting av. Heller flere timer, spår duoen samstemt.

Har fem traktorer

Ungguttene har til sammen fem traktorer som er engasjert til snørydding i store områder av Drammen og Lier når vinteren setter inn. Det er nettopp snørydding som er bakgrunnen for WF-maskin.

– Jeg skulle handle brøyteutstyr og brukte litt tid på å gå gjennom mange forskjellige produkter. Jeg kom over det svenske merket XYZ som har vært på det norske markedet i fem år. Etter litt fram og tilbake ble det klart at de gjerne ville utvide det norske forhandlermarkedet og da slo vi til, forteller Rune Flintegård.

Ingen dyre mellomledd

På familiegården langs rv. 35 på delet mellom Øvre Eiker og Modum har han og Fredrik Wahl stilt ut utstyret som selges.

– I utgangspunktet er det mest utstyr til entreprenører og landbruksdrift. Vi har Buskerud som vårt distrikt og selger produkter som er veletablert og har vært på markedet siden 1970-tallet. Siden vi får produktene rett fra produsenten uten fordyrende mellomledd, håper vi at vi er konkurransedyktige på pris, smiler gründerne Flintegård og Wahl.