Gjev medalje til Eiker Gårdsysteri

Premiert: Anne Marie Sando hos Eiker Gårdsysteri, kunne i helge motta gjev pris i London for osten Holtefjell XO

Premiert: Anne Marie Sando hos Eiker Gårdsysteri, kunne i helge motta gjev pris i London for osten Holtefjell XO Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Holtefjell XO fra Eiker Gårdsysteri ble i helgen hyllet med bronsemedalje under World Cheese Awards 2014 i London.

DEL

Konkurransen som er en av verdens største og viktigste bedømmelser av ost, har 2 600 deltakende oster fra 33 land.

En utmerkelse i denne konkurransen henger derfor svært høyt.

250 dommere

Hele 250 Ostemestere var med på å vurdere ostene.

Daglig leder ved gårdsysteriet, Anne Marie Sando, forteller at det var første gang Eiker Gårdsysteri har vært påmeldt i konkurranse, og at det derfor er ekstra gledelig å ha kommet på pallen.

–Kanskje dette betyr at vi slett ikke ligger etter når det gjelder småskala osteproduksjon i Norge? Det har tross alt skjedd en hel liten osterevolusjon siden vi startet opp i 2003, sier Sando.

Osten Eiker deltok med, Holtefjell XO, er en smaksrik, fast lagringsost som er modnet i minimum 12 måneder, og den ble også tildelt Spesialitet-merket for unik smak.

Egne kuer

- Eiker gårdsysteri lager ost fra våre egne kuer, og vi legger masse kjærlighet og omsorg i produksjonen, sier Sando.

Ysteriet er en ekte håndverksbedrift, som henter melken fra frittgående kyr.

- Kvaliteten på melka er helt avgjørende for kvaliteten på osten, derfor legge vi stor vekt på å ha oversikt over all produksjon og kvalitet på både fôrblandinger, melking og trivselen til kyrne, avslutter en fornøyd Sando.

Artikkeltags