– Nå kan jeg tekstene til alle Beatles-sangene utenat, sier Ivo Jurada Prøys.

Et tiår i hvert klasserom

Han hadde pyntet seg med gullsløyfe i halsen og gullsko for å ha klesstil fra 60-åra. Elevene framføre alt fra Hard Days Night til Come Together og Lady Madonna.

Riktig så fine kjoler hadde klassevenninnene, men finest var deres lærer Kristin Bråthen, i lårkort mønstrete kjole. Applausen runget fra foreldre og søsken, som satt tett i klasserommene. Og så kunne de besøke neste klassetrinn som hadde øvd inn noe annet spennende.

Alle fikk vist seg fram

Rektor Ivar Krossen var veldig stolt av skolen og de talentfulle elevene.

– Vi valgte en annen modell enn en lang forestilling, slik at alle klassene får vist seg fram. De har valgt ulike uttrykk slik som dans, skuespill, og film, sier han og delte ut kart over den nye og den gamle skolebygningen fra 1924, samt tidsplan slik at foreldrene kunne besøke alle klassenes innslag.

Juleskurk og filmavis

Hvert trinn har sitt tiår fra 1920 og fram til i dag. Åttende trinn hadde et skikkelig fint Abba-potpurri.

– Vi har øvd veldig mye. Har ikke spilt dette før, sier Vårin Hengsle Heggestad, som hadde en hovedrolle i skuespillet «Juleskurken» i kultursalen.

Femte trinn har hatt hele skolens historie som prosjekt.

Mest latter og applaus ble det for sjette trinns filmavis fra 50-tallet, med filmopptak med skolens egne skuespillere. De var både Elvis, kong Haakon som døde og de sentrale personer i «Den kalde krigen».