Kor og korps i Modum trosser geografiske skillelinjer og går sammen om å markere at Norges grunnlov fyller 200 år.

Dagen markeres lørdag 7. juni. På formiddagen blir det først grunnlovskonsert utenfor Åmotsenteret med Åmot Horn og Modum Janitsjar i samspill.

Med seg har de også et prosjektkor som består av medlemmer fra Kor O2 og Modum Kammerkor samt elever fra andre trinn ved Vikersund skole.

Etter ei spilleøkt i Åmot flytter hele menasjeriet seg over til bankplassen i Vikersund for et litt utvidet arrangement.

Gratis kaker

Både i Åmot og Vikersund blir det delt ut gratis cupcakes bakt av Anne Kat Håskjold.

– Det blir 200 på hvert sted. Jeg har aldri bakt så mange cupcakes på én gang, så jeg er litt spent. Men jeg har hentet inn hjelp, sier Håskjold.

Kakene skal dekoreres med Modums kommunevåpen, og Håskjold tror hun kommer til å satse på vaniljesmak i kakene.

– Det er trygt og godt når jeg skal lage så mange.

Det er Modum kommune som spanderer kakene på innbyggerne.

Et festtog gjennom landet

På bankplassen skal trekkspillgjengen «Mariannes» skru opp stemningen før sjuendeklassingene Arne Kristian Skagen og Kamilla H. Vik fra Vikersund skole holder festtale.

Deretter blir det igjen hornmusikk og konsert. Denne avrundes med den spesialskrevne grunnlovssangen «Det går et festtog gjennom landet» og «Norge i rødt, hvitt og blått», der prosjektkoret synger med.

Helt til slutt blir det utdeling av 200 cupcakes også her.

Premierer antrekk

– Vi håper også så mange som mulig vil finne fram tidsriktige klær fra skuffer og skap og kle seg opp til arrangementet på bankplassen, sier Helen Dahl-Grøterud i Vikersund handelsstand.

Dette vil gi arrangementet ekstra koloritt, og beste antrekk blir belønnet med en premie.

Arrangør er Modum Janitsjar i samarbeid med Bygdeposten og Caspersens Trykkeri.