Gå til sidens hovedinnhold

- En verdig vinner

Artikkelen er over 7 år gammel

Her mottar daglig leder Vegard Jelstad fra Krøderen Elektro den gjeve prisen for "Årets Opplæringspris" av NHO-leder Kristin Skogen Lund.

Krøderen Elektro blir lagt merke til i sitt arbeid med å rekruttere nye elektrikere. I dag fikk bedriften tildelt prisen "Årets Opplæringsbedrift" under NHO-konferansen Yrkesfag 2014 i Oslo.

Juryen fikk inn 15 forslag til svært gode kandidater fra hele landet, men i finalen gjensto Krøderen Elektro sammen med GE Healthcare Lindesnes fabrikker AS i Agder og Nammo ASA i Oppland.

Tross store og internasjonale konkurrenter gikk Krøderen Elektro til topps og daglig leder Vegard Jelstad fikk både diplom og en gavesjekk på 10 000 kroner.

LES OGSÅ: Lokal bedrift kan få gjev pris

Juryens begrunnelse

Juryen har spesielt lagt til grunn at Krøderen Elektro har mange lærlinger per ansatt, (28 av 90, ca. hver tredje ansatt er lærling), og at bedriften har en langsiktig strategi for elektrofagene, også utover eget rekrutteringsbehov. De har en systematisk og tydelig opplæringsplan, og tar arbeidsgiveransvaret svært seriøst overfor lærlingene og at Krøderen Elektro har et stort regionalt engasjement for lærlingene, godt utbygget nettverk og god profilering og synlighet i lokalsamfunnet, herunder tett samarbeid med opplæringskontor, skoler og NAV.

I begrunnelsen nevnes også at Krøderen Elektro ble etablert som aksjeselskap i 1986, og har i dag et aktivt og synlig eierskap med klar fagprofil. Bedriften har bygget opp fire avdelinger i regionen, eget datterselskap (bredbåndleverandør), og har kapasitet til å ta store og komplekse jobber, noe som bidrar til god fagopplæring.

Krøderen Elektro viser at man som lærebedrift kan - på relativt kort tid - skape fagopplæringstradisjoner og samtidig drive lønnsom butikk - dersom det satses bevisst og helhjertet på lærlinger.

LES OGSÅ: Flyttet inn i Sigdals beste lokaler

- Verdig vinner

- Dette er absolutt en verdig vinner. Det var mange tøffe kandidater og flere som framstod som gode bedrifter for lærlinger, men vi valgte å trekke fram Krøderen Elektro, forteller Svein Harald Larsen som satt i juryen og som er fagsjef utdanning i Norsk Teknologi.

Han understreker at Krøderen Elektro har konkurrert med alle lærebedrifter i hele Norge, og blant annet med selskap med svært store ressurser.

- Det Krøderen Elektro scorer best på er antall lærlinger. Det imponerte oss i juryen. Nammo og GE Helthcare har 10-13 prosent lærlinger i sine bedrifter i forhold til antall ansatte, mens Krøderen Elektro har 30 prosent. Det blir lagt merke til i bransjen, skryter Larsen.

LES OGSÅ: Alle fikk OL-TV

Kommentarer til denne saken