Selv om lindetrærne i Stasjonsgata har mistet sine blader, er det ingen grunn til å se mørkt på det av den grunn – snarere tvert imot.

Gårdeierforeningen i Hokksund har nemlig skjenket byen og de næringsdrivende i gata en gave som vil bringe lys i den mørke årstiden.

1 000 lamper i hvert tre

Fra i kveld vil nemlig annethvert tre mellom Bruhjørnet og jernbanestasjonen lyse opp med hele 1 000 små lamper i hvert tre.

– Så lenge vi er i den mørke årstid, ikke bare fram til jul, men også lenge etter, håper vi belysningen vil bidra til å gjøre årstiden litt lysere, forteller leder av Hokksund Gårdeier-forening, Sigmund Løkensgård.

Våkner til liv

Sammen med Ole Jørgen Smedsrud foretar han en aldri så liten test på trærne foran Myhre Frisør denne regntunge kvelden. Testen ser ut til å være vellykket, for trærne våkner til nytt liv i det de mange lampene tegner konturene av de blad- løse greinene.

Alt ligger derfor godt til rette for å få på plass lampene i de resterende 22 lindetrærne i byens handlegate. De to lover nemlig at alt vil være klappet og klart til kveldens happening. Forhåpentligvis med mange folk på plass under den offisielle åpningen av Hokksunds nye vintergate, i det hele 25 000 små lamper tennes langs Stasjonsgata.

Og om ikke det er nok, serverer butikkene gløgg og pepperkaker fram til de stenger.