Gå til sidens hovedinnhold

– Bryter loven hver dag

Artikkelen er over 7 år gammel

Advokat John Christian Elden håper politiet griper inn for å stanse det han og en klient mener er straffbare forhold i Midt-Buskerud barneverntjeneste.

Barnevernstjenesten i Midt-Buskerud har blitt politianmeldt, etter at de ikke har overholdt en kjennelse fra tingretten.

Saken har bakgrunn i en barnevernssak, hvor tingretten etter flere runder har konkludert med at barnets mor skal ha fem ukentlige timer samvær med sitt barn, uten tilsyn.

Dette har ikke barnevernet overholdt.

– Hvordan kan barnevernet heve seg over domstolens beslutning, undrer moren, som ikke har enkle dager.

Ingen utsettelse

Barnevernet har forsøkt å få utsettelse på vedtaket, som ble fattet av tingretten 26. september i år.

Retten har konkludert med at barnevernet ikke får «oppsettende virkning», som en utsettelse heter på fagspråket.

– Likevel har ikke jeg sett noe mer til mitt barn enn den tidligere bestemmelsen sier, uttaler barnets mor.

Hennes advokat, John Christian Elden, er ikke i tvil om at dette er lovbrudd.

– Moren skulle hatt samvær i samsvar med tingrettens dom fra denne ble avsagt. Etter at tingretten på nytt fattet beslutning om at barnevernets anke til lagmannsretten ikke fikk såkalt oppsettende virkning, er det utvilsomt slik at de bryter loven hver dag de saboterer kontakten mellom mor og barn, sier han.

Tjenesteforsømmelse

Overfor moren har tingretten gjort det klinkende klart at barnevernet ikke har andre muligheter til å anke dommen, og at de ikke kan motarbeide rettens beslutning. Derfor har damen valgt å anmelde barnevernet for tjenesteforsømmelse.

Advokat Elden mener hele saken er svært spesiell, og aldri burde vært en barnevernssak.

– De skulle kastet kortene for lenge siden, og latt dette være en ordinær barnefordelingssak. Da ville mor, far og domstolen funnet en løsning, sier Elden.

Håper på politiet

Nå håper både Elden og barnets mor at politiet vil gripe inn i saken, slik at det hele kan få en slutt.

– På grunn av inhabilitetsproblematikk er det statsadvokaten som håndterer saken, men vi håper politiet snarlig vil gripe inn for å stanse pågående straffbare forhold, sier Elden.

De skulle kastet kortene for lenge siden, og latt dette være en ordinær barnefordelingssak. Da ville mor, far og domstolen funnet en løsning.John Christian Elden