Gå til sidens hovedinnhold

Blakke veibyggere

Artikkelen er over 13 år gammel

Kassa er tom, men fortsatt står det igjen å utbedre 700 meter vei.

SIGDAL: Det vil si, kommunen kan legge nytt asfaltdekke, som en midlertidig løsning. Men å foreta en forsvarlig masseutskifting og legge isolasjon, slik det egentlig er behov for, sier Statens vegvesen at det ikke finnes penger til.

Veistrekningen mellom Prestfoss sentrum og Horga bru er et prosjekt som Sigdal kommune har lånt penger til, slik at vegvesenet kunne gjøre jobben.Det viser seg imidlertid at de 25 millionene som Sigdal lånte ikke er nok. I fjor høst ble endelig veien mellom Prestfoss og Sandsbråten gjort ferdig. Nå venter brukerne på at siste 700 meter mellom Sandsbråten og Horga bru skal fullføres.

Uforutsett

Men den gang ei. Statens vegvesen sier i en pressemelding at de har brukt opp pengene, og at gjenstående arbeid ikke kan gjøres ferdig med den kvaliteten de ønsker, dersom det ikke kommer to friske millioner inn.

Det er uforutsette ting som har dukket opp. Større kostnader med masseuttak, stikkrenner og annet som har ført til fordyrelse av anlegget.

Uten isolasjon

Statens vegvesen sier de kan gjøre veien ferdig til Horga bru, men det blir i så fall uten at det skiftes masse og legges isolasjon i veien.

- Det høres ut som en dårlig løsning, sier ordfører Knut Tore Eidal.

Han har i møte med vegvesenet utfordret dem til å finne penger til gjenværende etappe. Men vegvesenet sier de ikke har penger, og at Sigdal kommune dermed må bestemme om de vil finne de midlene som kreves.

Det er bare det at Sigdal allerede har brukt litt mer enn de egentlig skulle til planlegging av nye veiprosjekter.

Dermed vil ikke ordføreren ha noen bastant mening om hva som blir løsningen, selv om han mener at vegvesenet må strekke seg litt for å få en løsning.