RINGERIKE: Politiet på Ringerike fikk klokken 08.10 torsdag melding om at en kvinne og hennes to voksne barn hadde hatt en dramatisk start på dagen.

Familien ble vekket av at det singlet i glass i kjelleren.

Iført bare nattskjorta spratt kvinnen opp, og ble møtt av en mann bevæpnet med kniv, som tok seg inn i husets første etasje.

- Jeg har heldigvis lært at man skal opptre rolig i slike situasjoner. Sønnen min, som sov i kjelleren, skjønte heldigvis at det var best å forholde seg rolig på soverommet, mens jeg prøvde å snakke rolig med gjerningsmannen, forteller kvinnen til Ringerikes Blad.

Ba om tannkrem

Gjerningsmannen skal ifølge avisen ha bedt kvinnen om få ta med noe tannkrem fra badet.

- Det sa jeg var greit, så gikk han, forteller kvinnen til avisen.

Så snart mannen var ute av huset låste hun dørene, og kontaktet politiet.

Mannen har etter at han frivillig forlot kvinnens hus, tatt seg inn i minst to hus til. Ingen var hjemme i husene han tok seg inn i.

Bevæpnet aksjon

Bevæpnet politi rykket umiddelbart ut til Nakkerud etter at de fikk meldingen.

- Klokken 08.46 hadde vi lokalisert mannen, opplyser operasjonsleder John Trygve Rønning ved Nordre Buskerud politidistrikt.

Politiet forhandlet med mannen i over en halv time, før han la ned øksen og kniven og ble pågrepet.

- Mannen var i psykisk ubalanse, og vi er faktisk usikre på om han skjønte at det var politi til stede i det hele tatt, sier operasjonslederen til Ringerikes Blad.

Politiet betegner episoden som dramatisk. Den pågrepne gjerningsmannen er i 30-årene og fra Ringerike. Mannen skal være en kjenning av politiet.