Gå til sidens hovedinnhold

Bare Jarl

Artikkelen er over 8 år gammel

Jarl Goli har funnet inspirasjon og ro på Sole hotell. Nå takker han med å spille barneforestilling.

Jarl Goli henter fram gamle sanger fra Portveien 2 i barneforestillingen "Bare Jarl" på Sole hotell lørdag. I tillegg byr han på selvskrevne eventyr.

Hele denne uken har Jarl Goli og et ensemble på sju til ni skuespillere og musikere brukt Sole hotell på Noresund som øvingslokale. Generalprøven holdes her på fredag før hele gjengen drar til Stavern for å spille sommershow.

Men før Goli drar, tar han seg altså tid til å takke for oppholdet ved å holde en forestilling på hotellet lørdag ettermiddag, sammen med Marianne Olsen og Joachim Svendsen.

Full av godord

Goli er full av godord om Sole og sier han virkelig har funnet sin plass her nede ved Krøderen.

– Dette hotellet har alt vi behøver. Her har vi fått ro til å øve utover kveldene, og de har sponset oss og gitt oss dette som en mulighet, sier den tidligere barne-TV-kjendisen.

Forestillingen de har øvet inn heter «Med sexbomber på bakrommet». Stykket har premiere på Hotell Wassilioff i Stavern på søndag og skal spilles ut juli.

Goli holder i alle trådene: Han har skrevet manus i tillegg til at han har regien og gestalter intet mindre enn seks roller i showet – én av rollene er som ham selv.

– Jeg spiller også kelneren Vegard, som innimellom trekker i kvinneklær og blir «hora Nora». Og jeg dukker opp som muslimen Arman Fnatti og radioverten Hans von Balle, forteller han.

Satser alt

Dessuten bærer Goli hele det økonomiske ansvaret selv, uten direkte sponsorer. Det er et bevisst valg.

– Jeg ønsker å stå helt fritt. Derfor satser jeg i stedet alt og håper å få betalt regningene etter hvert, ler han.

Til tross for risikoen han tar, bedyrer han at han føler seg helt trygg og rolig. Og han har en klar ambisjon med sommerforestillingen, som ikke er blott til lyst, men som beveger seg i brå kast mellom ellevilt fjås, underfundige stikk og dypeste alvor og fortvilelse, alt pakket inn i en musikalsk ramme.

– Stykket tar oss med bak kulissene på Hotell Wassilioff. Vi får møte de usynlige – stuepiken, dørvakten, kokken og kelneren. Dette skal være et livets teater som spilles som det ekte livet, snarere enn en teatralsk tittekasse, forklarer regissøren og skuespilleren.

– Vår lille takk

Men før det braker løs i Stavern, kan altså barn i Krødsherad og omegn få møte Jarl Goli i godt gammelt barne-TV-slag.

– Dette blir vår lille takk til hotellet. Vi kommer til å synge «Hvilken dag er det i dag», «Ta en potet» og flere av sangene fra Portveien 2, forteller han.

I det siste har Goli begynt å skrive mer og mer selv, også for barn, og noen av disse tekstene og eventyrene skal han framføre på lørdag.

– Dette blir en forestilling fri for drager, støy og skumle lyder. Det blir bare oss og en liten gitar, forsikrer Goli, som også har planer om en soloforestilling i tillegg til at han skal til pers i «Skal vi danse» i løpet av høsten.

Kommentarer til denne saken