Årets gladbonde

Hanne Hofton (36) er årets gladbonde i Buskerud.

Hanne Hofton (36) er årets gladbonde i Buskerud. Foto:

Artikkelen er over 13 år gammel

"Hanne høne" er alltid positiv, optimistisk og blid. Hva passer vel da bedre enn prisen "årets gladbonde"?

DEL

KRØDSEHRAD: ”Hanne høne” er godt kjent i bygda. Står det ”Hanne høne”, Noresund på konvolutten kommer bestandig posten frem. Det ordentlige navnet på bonden er Hanne Hofton. Hun har cirka 800 økologiske høner og en skokk økologiske frilandsgriser på Veikåker gård.

Det var under årsmøtet til Buskerud Bondelag på Klekken hotell denne uken at 36-åringen fikk den nyopprettede prisen.

Bondelaget mener Hanne Hofton ikke fremstår som noen tradisjonell bonde, men at hun viser utad at hun liker å være bonde i tillegg til å være en god ambassadør for Norsk Landbruk og Norske matvarer. Med sine frittgående økologiske høner og økologiske frilandsgriser har hun vist at det finnes nye muligheter innen tradisjonelt landbruk.

- Det er kjempegøy og veldig overraskende. Dette gir inspirasjon til å jobbe videre, sier alltid sprudlende ”Hanne høne”.

Prisen var et stort speil med høner på.

- Jeg lovte jeg skulle speile meg i den hver morgen, så nå har jeg hengt den ved benken der jeg står og pakker egg, forteller 36-åringen..

Gårdsdriften går så det suser. Hønene produserer 20 000 egg i måneden. Markedet er stort og nå har Hanne startet et samarbeid med Ingunn Dalaker Øderud i Vikersund. En tredje produsent er på gang.

- Det går faktisk an. Jeg stortrives med det jeg driver med og er enormt fasinert av hønene mine, sier ”Hanne høne”.

Artikkeltags