MIDTFYLKET: Klokken 12 mandag stoppet hele Norge i ett minutt for å minnes ofrene etter terrorangrepet i Oslo og på Utøya i Tyrifjorden. Så også i Hokksund. Utenfor rådhuset møtte nærmere 2000 mennesker fram for å delta på minnemarkeringen.

Det gjorde også kronprinsesse Mette-Marit og hennes mor Marit Tjessem. De valgte å delta på minnemarkeringen i Hokksund på grunn av Trond Berntsens tragiske bortgang på Utøya. Berntsen var kronprinsessens stebror.

Fakkeltog

Mandag klokken 18 går det et fakkeltog fra Åmot kirke til Enger skole, og tilbake til kirken til minne om de som har gått bort og i solidaritet til de pårørende etter terroraksjonen på Utøya og i Oslo.

Det er private initiativtakere som står bak dette arrangementet.

Legger krans på fjorden

I Vikersund vil det arrangeres fakkeltog førstkommende onsdag klokken 18. Fakkeltoget vil gå fra Bankplasssen til rådhuset.

Ordfører Terje Bråthen holder tale, og flere vil bidra.

Det skal også legges ned en krans på fjorden som en del av markeringen.

- Vi er nabokommunen til Hole, og Utøya ligger i fjorden vår. Derfor mener vi det er viktig at vi markerer denne tragedien, sier Bråthen, som oppfordrer alle moinger til å møte opp.

Det er i tillegg lagt ut kondolanseprotokoller i Modum rådhus og i Åmot kirke.

De kommunalt ansatte hadde en seremoni i Lillesalen mandag formiddag. Det var også en markering på Modumheimen og flere andre institusjoner.

Kondolanseprotokoll i Sigdal

I Sigdal er det lagt ut kondolanseprotokoll på kommunehuset.

- Denne blir lagt ut umiddelbart etter den offisielle markeringen med ett minutts stillhet klokka 12, sier ordfører Kari Ask.

I tillegg har både Krødsherad og Sigdal kommuner opprettet et krisetelefonnummer. I Sigdal kan man ringe 928 34 698, mens telefonnummeret i Krødsherad er 482 85 271.