- Vikersund må bestemme seg

Anders Jacobsen ble suveren Norgesmester i stor bakke i Holmenkollen tirsdag kveld.

Anders Jacobsen ble suveren Norgesmester i stor bakke i Holmenkollen tirsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Anders Jacobsen seiler opp til å bli den første utfor i den nye Vikersundbakken, men Vikersund må bestemme seg.

DEL

MODUM: Rennleder Ole Gunnar Fidjestøl bekreftet overfor Bygdeposten onsdag at Vikersund sjekker mulighetene for at Anders Jacobsen kan bli førstemann utfor i Vikersundbakken.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen ber Vikersund bestemme seg.

– Vi må snart få en avklaring. Det nærmer seg renn og hopperen må begynner å forberede seg. Det er ikke hvilken som helst bakke det skal hoppes i, så vi må få beskjed om det er aktuelt eller ikke, sier Bråthen.

LES OGSÅ: Store artistnavn til prøve-VM

– Vet ikke, sier Anders

– Dere ser ingen betenkeligheter med å slippe en av Norges beste hoppere ut først?

– Så lenge det handler om å skape ekstra blest om Vikersund, er vi ikke uvillige, men vi er nødt til å se totalen under ett og at prøvehoppingen skjer under ordentlige forhold, svarer hoppsjefen.

– Blir du førstemann, spør vi Anders Jacobsen via e-post. – Vet ikke, er svaret fra Hønefoss-hopperen som både er tøff i hodet og flink til å fly i store bakker.

Vikersund har sagt at hvem som skal hoppe først, skal være en hemmelighet helt fram til hopperen sitter på bommen onsdag 9. februar.

LES OGSÅ: Line Jahr ikke først utfor i Vikersund

Søker FIS

Likevel innrømmer nestleder Halvor Hartz i organisasjonskomiteen at man er i en prosess der de søker det internasjonale Skiforbundet (FIS) om en dispensasjon fra regelverket, for å kunne slippe en verdenscuphopper utfor under den uoffisielle treningen.

– Vi ser på hvilke muligheter som finnes, så vi i hvert fall ikke bryter noen regler, sier Hartz.

“Monster”

Clas Brede Bråthen understreker at det er viktig at både Vikersund, skiforbundet og hoppledelsen tenker nøye gjennom hvordan det første hoppet skal skje.

– Det er aldri noen som har hoppet i en bakke som er konstruert slik som nye Vikersund. Det er et monster av en bakke og man skal være forsiktige med monstre, sier han.

Artikkeltags