Venter storinnrykk

John Muggerud (foran) og Thomas Karlsen fra Modum Friidrettsklubb inviterer til Furumomila for 32. gang neste lørdag

John Muggerud (foran) og Thomas Karlsen fra Modum Friidrettsklubb inviterer til Furumomila for 32. gang neste lørdag Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Om en uke smeller det. Da starter John Muggerud forhåpentligvis flere løpere enn noen gang i den 32. utgaven av Furumomila.

DEL

John Muggerud har vært med i Modum Friidrettsklubb i en årrekke, og har hatt ansvaret for Furumomila en mannsalder. Nå har han overlatt roret til Thomas Karlsen, men helt borte fra friidrettsbanen på Furumo kommer ikke John til å være.

– Jeg er fortsatt med og hjelper til både før, under og etter. Særlig gleder jeg meg over å være starter, det er nemlig veldig morsomt, sier han.

Skolekonkurranse

Aller morsomst synes han det er å sette i gang de mange barna fra skolene i Midtfylket, som skal ut på 1,5 kilometer i skolekonkurransen.

– Det er så fascinerende å se alle de små stå der med store øyne og bare venter på at jeg skal fyre av startskuddet, sier han og ler.

Og det er ikke så rent få barn som er med i skolekonkurransen. I fjor deltok 570 skoleelever, der den skolen som har størst prosentvis oppmøte får napp i vandrepokalen.

– Den «bølgen» som går rundt friidrettsbanen når disse småtassene starter, er verdt alt arbeidet med arrangementet, slår Thomas Karlsen fast.

I fjor sørget Stalsberg skole for sitt tredje napp i pokalen, og fikk den dermed til odel og eie. Det betyr at det i år er satt opp ny pokal.

Rekorddeltakelse

Både Muggerud og den nye «generalen» for Furumomila håper på rekorddeltakelse. I fjor var 1 800 personer med, noe som da var rekord.

– Så hører vi jo stadig om at det er en løpebølge over landet, og det er mye snakk om Furumomila nå. Derfor håper vi selvsagt på enda flere, sier Karlsen.

Treningsgruppa som ble startet opp i regi av friidrettsklubben og John Muggerud, beviser at interessen er stor.

– Vi har hatt cirka 25 personer til stede hver eneste uke, langt flere enn vi hadde drømt om, sier han.

Karlsen mener en av årsakene til at Furumomila år etter år har så god deltakelse, er totalpakka arrangementet består av.

– Vi har noe for absolutt hele familien. Det er skolekonkurranse, minimil, fem kilometer og selve mila. I tillegg har vi turmarsj, sier han.

Godt rykte

Furumomila har «overlevd» i mange år, og enten man står i Midtfylket, på Toten eller i Østfold har folk i trenings- og idrettsmiljøer hørt om arrangementet.

– Det kommer nok av flere ting. Det ene er et variert tilbud og det andre er at vi har ei veldig sunn og fin løype, sier Karlsen.

– Og selvsagt et godt gjennomført arrangement i alle år, tilføyer Muggerud.

Man skal heller ikke kimse av Furumos sentrale plassering på Østlandet, og tidspunktet på året arrangementet går.

– Det passer perfekt som avslutning på sesongen for både friidrettsutøvere og orientere. I tillegg er det supert i langrennsløpernes sesongoppkjøring, sier Karlsen.

I dag er det uansett kun én uke igjen, og om det ikke faller snø fra himmelen ligger alt til rette for nok et rekordår.

– Vi krysser fingre og tær og satser på godt vær. Da skal det bli en morsom dag på Furumo, sier de to.

Artikkeltags