Tidlig julegave

Olav Berg (t.v.) og Bjørn Espen Hovde (t.h.) i Stiftelsen Vikersund hoppsenter takker Morten Wold for bidraget på fem millioner kroner.

Olav Berg (t.v.) og Bjørn Espen Hovde (t.h.) i Stiftelsen Vikersund hoppsenter takker Morten Wold for bidraget på fem millioner kroner. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Morten Wold nekter å gi opp kampen om å tildele Vikersund hoppsenter penger. I dag kom han med en julegave på fem millioner kroner.

DEL

Vikersund hoppsenter kan gå lysere tider i møte, etter at Morten Wold i dag tildelte verdens største skiflygingsbakke fem millioner kroner i spillemidler.

– Da vi forsto at regelverket ikke gir oss mulighet til å gi driftsstøtte, oppfordret vi hoppsenteret om å søke spillemidler. Denne søknaden har blitt behandlet i rekordfart og det er en glede å kunne tildele pengene, sier Wold.

Vanskelig drift

Opprinnelig gikk FrP-politikeren ut i forkant av forrige stortingsvalg å lovet fem millioner kroner i årlige driftsmidler til ei tom kasse i Vikersund hoppsenter. Det samme har flere andre partier, deriblant Venstre anført av Runolv Stegane. Driftsmidler viser seg å ikke være mulig, men Wold vil likevel gi penger.

– Dette er en støtte til alle de frivillige og den jobben de legger ned. Arbeidet som gjøres i Vikersund blir lagt merke til, og det fortjener bakkeeieren å få honør for, sier Wold før han fortsetter:

– Jeg er fornøyd med at kulturminister Torhild Widvey (H) har tatt våre signaler om støtte til Vikersund på største alvor, og løftet saken opp og frem. Jeg har dyttet på henne i denne saken flere ganger, og det er prisverdig at hun handlet så raskt.

Selv om pengene ikke er driftsmidler, men spillemidler, kommer de godt med.

– Dette er penger vi må bruke til å nedbetale gjeld etter forrige store utbygging. Pengene bidrar dermed til at andre penger vi klarer å skaffe ikke i sin helhet må gå til å betjene den samme gjelda, og dermed får vi bedre rom til å arbeide, sier Bjørn Espen Hovde.

Nye regler

Stortingspolitiker Wold på sin side er glad for at pengene vil komme godt med, men håper på hjelp til å få endret regelverket.

– Det må bli en endring, som gjør at store nasjonalanlegg i små bygdesamfunn kan få støtte til drift.

– Det er vi skjønt enige om, og den kampen skal vi stå i sammen, sier Olav Berg.

Artikkeltags