Gå til sidens hovedinnhold

Takket og gratulerte

Artikkelen er over 7 år gammel

Eikvang var fylt til randen da godt over 200 fans av Ole Einar Bjørndalen takket for nok en flott sesong og gratulerte som tidenes OL-konge.

Det var virkelig duket for folkefest på Eikvang mandag kveld. Selveste bygdebarn og OL-konge Ole Einar Bjørndalen skulle komme hjem for å ta imot hyllesten fra sine sambygdinger. Foran i overkant av 200 frammøtte kunne en strålende opplagt Bjørndalen fortelle at det var godt å komme hjem.

- Det er alltid moro å komme tilbake til Eikvang, og i det huset jeg nå står har jeg svetta mye i mine første år, sa Ole Einar.

Utnevnt til æresmedlem

Den første som tok ordet for å gratulere Ole Einar, på det som egentlig skulle være en real avslutningsfest, men i stedet ble gullfest da skiskytterkongen valgte å fortsette karrieren, var Simostranda-leder Thor-Erik Varsla.

- Ingen idrettslag har noen gang hatt en bedre ambassadør enn hva du er for oss. Selv om det ikke står noe i vårt regelverk om hvor mange medaljer man må ha tatt for å bli æresmedlem, sier vi at 19 VM-gull og åtte OL-gull er innenfor, sa Varsla og overrakte Bjørndalen æresmedlemskap på livstid.

- Rett nok er det bare et årsmøte som kan godkjenne dette, men vi tar det her i dag, la Varsla til og fikk full applaus fra salen.

- Herfra motivasjonen kommer

Bjørndalen på sin side takket for utnevnelsen, og fortsatte å skryte av idrettslaget i hjembygda.

- Motivasjon er viktig når man skal drive med idrett, og det er noe man må vokse opp med, for så å ta med seg. All min motivasjon kommer herfra, og den har jeg fortsatt med meg den dag i dag.

Bjørndalen fikk også utdelt et evigvarende parkeringsbevis, inkludert strøm, for bobilen, slik at han kan tilbringe mer tid på skiskytterarenaen på Simostranda.

- Jeg har veldig lyst til å komme hit en tur til sommeren og være med på et par treningsøkter sammen med klubben, sier Bjørndalen.

MER OM BJØRNDALENS BESØK PÅ EIKVANG KAN DU LESE I TORSDAGENS PAPIRAVIS

Kommentarer til denne saken