Gå til sidens hovedinnhold

Svømte seg til stipend

Artikkelen er over 7 år gammel

Aleksander Sire smiler fra øre til øre etter å ha vunnet Bygdepostens første idrettsstipend noen gang.

– Dette er veldig morsomt, og jeg må få takke alle som har stemt på meg, sier Sire.

Selv har han ikke rukket å gjøre seg opp noen mening om hvorfor akkurat han stakk av med nesten en tredjedel av stemmene.

– Det kan jo ha noe med innsatsen i sommerens NM og gjøre. Der sikret jeg jo de første gullene som senior, sier 20-åringen.

Kommer godt med

Sire har flyttet fra hjemkommunen, og bosatt seg på Helsfyr like utenfor Oslo. Han har nemlig begynt som student på Politihøgskolen, og er takknemlig for de 5 000 kronene som medfølger stipendet.

– For en student er 5 000 kroner mye penger, som kommer godt med. Jeg får eksempelvis halvannen svømmebukse for denne summen, sier politistudenten.

Endrer treningsopplegget

Selv om fjorårets treningsopplegg ga god uttelling, med NM gull i sommer, ser moingen seg nødt til å endre på treningsopplegget på grunn av studiene.

– Jeg prioriterer svømming og studier omtrent likt, men jeg skal fortsatt trene mye. Endringen går på at det blir mer styrke og basistrening, og kun én økt i vann om dagen.

Det betyr også at treningen blir mer fokusert inn mot Aleksanders spesialøvelser.

– Det blir mer sprinttrening i bassenget, og dermed er det 50 og 100 meter bryst som blir prioriteten videre, sier han.

Holder seg i Drammen

Selv om Sire har flyttet nærmere hovedstaden har han ingen planer om å forlate Drammen Svømmeklubb.

– Jeg trener i Oslo per i dag, og er på noen treninger i uka i Drammen i tillegg. Her trives jeg godt og ønsker derfor ikke å bytte klubb, sier svømmeren som har planer om å søke seg til Drammen når han om et års tid skal ut i praksis som politistudent.

Satser mot NM

Med 5 000 friske kroner inn på konto er 20-åringen også enda sikrere på å fortsette med svømmingen, hvor det neste store målet er NM.

– Neste NM er i mars, før den tid er det Nordsjøstevnet som også er stort, men det er først og fremst NM som er målet.

Men internasjonale mesterskap vil han ikke snakke om.

– VM og OL er veldig vanskelig å bli tatt ut til siden forbundet ikke sender full kvote, men bare svømmere som når finaler, sier han.

Kommentarer til denne saken