Støten blir Åmot-sjef

Artikkelen er over 12 år gammel

- Jeg gleder meg, sier Jens Martin Støten (48)

DEL

MODUM: Støten blir leder for trenerteamet i Åmot, det ble klart i onsdag.

- Det skal bli spennende å se hva Trygve Hagen og jeg kan få til sammen, sier Støten.

Åmot IF Fotball sendte i onsdag ut en pressemelding der det ble opplyst at Trygve Hagen og Jens Martin Støten blir trenere for klubbens A-lag i 2007.

Imponert

- Jeg er imponert over hva Åmot har fått til og jeg synes Trygve Hagen er en herlig gutt. Vi har en fin kjemi og vi har snakket mye sammen i sommer som trenere for hvert vårt lag i 2. divisjon avdeling 1. Nå skal vi snakke sammen og få til noe med samme lag - Åmot, sier Støten.

Åmot-ledelsen tok kontakt med Støten etter kampen mellom Drøbak/Frogn og Åmot i Drøbak i høst der Åmot vant 2-0.

Jens Martin Støten var trener i Drøbak/Frogn i tre sesonger tidlig på 1990-tallet. Så kom han tilbake til DFI før denne sesongen.

Støten var også trener for Mjøndalen sammen med Boye Skistad da laget slo Werder Bremen i E-cupen i 1987. Samme sesong rykket MIF ned fra eliteserien.

-Jeg lærte mye av det, sier Støten.

Han var også trener for “Godset” da det ble sølv i serien.

God teknikk

- Hva står du for fotballmessig?

- Jeg er nok litt spesiell i den forstand at jeg mener fotball skal spilles. Ikke dermed sagt at vi ikke skal være effektive, naive må vi ikke bli, men ballbehandling og god teknikk er nok noe av det jeg har stått for som trener.

Da Støten var trener for Drøbak/Frogn i 1990-92, “leverte” klubben 11 spillere til eliteserien og to ble profesjonelle.

- Mulighetene i Åmot er akkurat de samme.

Jeg er helt sikker på at det fins spillere som kan nå langt i dette området. men like viktig er det at Åmot presterer, sier Støten.

- Fotballtrenere lever et farlig liv for tiden?

- Ja, og det er skremmende. Det blir tenkt for kortsiktig og hentes inn spillere uten motforestillinger fra utlandet. Vi har masse gutter her hjemme som kan bli vel så gode, sier Jens Martin Støten.

Artikkeltags