Sterk 7. plass til Per Kristian

Per Kristian Nygård gikk 15 kilometer på Beitostølen i går.

Per Kristian Nygård gikk 15 kilometer på Beitostølen i går. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Per Kristian Nygård fra Vestre Spone presterte en meget god 15 kilometer i fristil på Beiostølen i går, i konkurranse med store deler av norgeseliten ble han nummer syv.

DEL

Per Kristian Nygård fikk virkelig fart på skøyteskiene i sesongens andre store langrenn, BUL-sprinten på Beitostølen. Med 150 løpere på startstreken, gikk sponingen inn til en råsterk syvendeplass, og slo flere landslagsløperne.

- Ja, dette er jeg kjempefornøyd med. Faktisk noe av det beste jeg har gjort i løp med så mange av de beste i løypa. Og ikke minst, framgangen fra rennet på Sjusjøen var formidabel, konstaterer Per Kristin med tydelig fornøyd stemme like etter målpassering.

Nygård var 48 sekunder bak vinneren Martin Johnsrud Sundby, og bare 13 sekunder etter Petter Eliassen på tredjeplass, begge etablert på landslaget.

- Det som er ekstra gledelig er at jeg ”har heng” på de aller beste og at tidsavstandene er små opp over på resultatlista. At jeg i tillegg slår løpere som er på landslaget, viser at jeg har noe ordentlig spennende på gang, mener Per Kristian Nygård, og legger til at han gleder seg til en ny 15 kilometer i klassisk stil i morgen.

Nygård skal for øvrig også gå dagens sprint på Beitostølen og starter på den 20 kilometer lange fellesstarten i morgen. Det samme gjør Sondre Fossli og Timo André Bakken fra Hokksund IL.

Artikkeltags