Skuffet over OL-nei

Halvor Hartz har vært Vikersunds OL-general. Nå må han skuffet innse at det ikke blir noe mesterskap i verdens største skiflygingsbakke.

Halvor Hartz har vært Vikersunds OL-general. Nå må han skuffet innse at det ikke blir noe mesterskap i verdens største skiflygingsbakke. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Organisasjonskomiteen i Vikersund hadde håpet på OL-fest. Den ble effektivt skrinlagt i går kveld.

DEL

Onsdag kveld ble det klart at Høyres stortingsgruppe ikke anbefaler regjeringen å si ja til en statsgaranti for OL i Oslo 2022. Dermed er begge regjeringspartiene enige, og OL-komiteen i Oslo ga beskjed til IOC om at de trakk sin søknad.

Dermed gikk også drømmen om et OL med skiflygingsbakken i Vikersund som storbakke, i grus.

Trist resultat

Vikersund har rett nok aldri vært inne som en del av de offisielle planene, men organisasjonskomiteen og deres venner har jobbet aktivt med lobbyvirksomhet for å komme inn i varmen.

– Om vi hadde klart det, vil vi nå aldri få svar på. Det er uansett et trist resultat, jeg hadde nemlig håpet på et OL, sier president Stig Hamstad.

– Vi hadde selvsagt håpet å få arrangere OL i stor bakke her i Vikersund. Men nå blir det ikke noe OL i Norge og da kan ikke vi arrangere OL i Vikersund, sier Halvor Hartz, som har vært Vikersunds OL-general.

Jobber mot World Cup

Ingen av de to har imidlertid mulighet til å henge med hodet. Om mindre enn fire måneder skal det igjen være World Cup i Vikersund, et godt plaster på OL-såret.

– Vi har dette arrangementet i vinter, og flere World Cup og VM-renn venter oss i årene som kommer. Dermed har vi nok å jobbe med uavhengig av OL, sier Hartz.

Hamstad vil ikke røpe for mange av arrangørens planer rundt vinterens arrangement, men sier det skal bli i god Vikersund-ånd.

– Det betyr folkefest og god stemning, sier presidenten.

Artikkeltags