Skøytetalent slo seg løs på Furumo

Perset: En sliten, men fornøyd Sondre Glesne har passert målstreken på	 1 500 m, etter å ha satt ny utepers under Spinnoløpet på Furumo.

Perset: En sliten, men fornøyd Sondre Glesne har passert målstreken på 1 500 m, etter å ha satt ny utepers under Spinnoløpet på Furumo. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sondre Glesne (14) har store ambisjoner på skøyebanen. I helgen perset han på Furumo til tross for at han ikke har vært frisk.

DEL

Sondre Glesne (14) er en av de unge lovende løperne i Geithus ILs skøytegruppe, som stadig går ned rundetidene sine.

Under Spinnoløpet på kunstisbanen på Furumo lørdag leverte 14-åringen fra Modum gode tider til tross for at det var langt fra optimale forhold.

Særlig 1 500 meteren på 2.16,61 var Sondre fornøyd med.

– Det er ny utepers. Jeg har 2.09 inne, men med bakgrunn i at jeg ikke har vært helt frisk i forkant og at isen ikke var kjempeglatt, er jeg veldig fornøyd, sier den blide skøyteløperen.

Tøff åpning

– Det kunne kanskje blitt enda bedre med en mer kontrollert åpning. Den var i tøffeste laget. Halvveis lå jeg an til 2.13, og det fikk jeg svi for på sisterunden. Men man må jo satse, legger han til med et lurt smil.

Den unge moingen trener stort sett hver dag, og legger ikke skjul på at han har ambisjoner på hurtigløpsbanen.

– Skal man få framgang og oppnå gode tider, må det trenes mye. Det har jeg tenkt å gjøre og se hvor langt jeg kan komme. Nå har jeg akkurat innledet en ny sesong og dette var en grei start. Nå gleder jeg meg til å se hvordan jeg ligger an på stevner innendørs.

Liker lange løp

Sondre liker seg best på de lange distansene, og innehar en uoffisiell verdensrekord på?10 000 meter for 13-åringer.

– Jeg trives bedre og bedre etter som rundene øker, og aldersrekord på mila er det ekstra gøy å ha.

Men han kan også gå fort på den korteste distansen. Det viste han med 43,48 i regnværet på Furumo lørdag.

– Vi har flere unge, lovende løpere. Sondre er en av dem som er ivrig på isen og gjør framgang, sier Kent Kolnes i Geithus ILs skøytegruppe.

Flere lovende

Det er den rutinerte treneren Jack Stillerud som har hovedansvaret for treningsopplegget til ungdomsgruppa på Furumo, hvor også lovende løpere som Amalie Fredriksen, Helene?Hemming, Bjørnar Borgersen og Jan-Erland Asbjørnhus er med.

Jan-Erland og Bjørnar trives i skøytemiljøet på Geithus, og gikk gode løp på hjemmebane.

– Jeg gikk 1 500 meter på 2.25,95 og satte utepers. Det var en bra start, mener Jan-Erland.

– Jeg prøvde meg på 3 000 meter, og kom i mål på 5.21,42. Helt greit på uteis, fastslår Bjørnar.

Den lokale skøyteklubben hadde også med ti jenter og gutter i rekruttklassene (9 år og yngre), som stolt gikk sine korte distanser. Nå venter den årlige skøyteskolen på disse ivrige barna.

Totalt deltok rundt 100 løpere i klassene fra rekrutt til veteran på Furumo, og selv om regnet bøttet ned i perioder, var forholdene forbausende bra.

Artikkeltags