Skademareritt i Vestfossen

- Jeg har lyst til å spille for Vestfossen i 3. divisjon, og håper utlånsavtalen går i orden, sier Hermann Rhoden, som blant annet ble kjent gjennom TV-programmet ?Nummer 1?! På NRK i fjor.

- Jeg har lyst til å spille for Vestfossen i 3. divisjon, og håper utlånsavtalen går i orden, sier Hermann Rhoden, som blant annet ble kjent gjennom TV-programmet ?Nummer 1?! På NRK i fjor.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tre spillere operert denne uken. Henter keepertalent fra Strømsgodset.

DEL

Vestfossen vil hente Strømsgodsets talentfulle keeper Hermann Rhoden (18) for å bøte på skademarerittet i 3. divisjonstroppen, som serieåpner om cirka to uker.

Skadesituasjonen er irriterende for Vestfossen IFs 3. divisjonslag i øyeblikket – både på keepersiden og blant utespillerne.

I treningskampen mot Strømsgodset 2 på Strandajordet tirsdag kveld testet eikerlagets trener Øyvind Thorsen SIFs tredjekeeper Hermann Rhoden.

- Hermann er aktuell for oss som keeper på en utlånsavtale fordi to av våre målvakter er ute med skader. Vi vet jo hva han står for etter opptreden både i eliteserien mot Start i fjor og på U18-landslaget, sier en ”skadepresset” VIF-trener.

Og legger til:

- Egentlig er vi bra forspent med keepere, men både John Andre Fossesholm og Petter Lie, som har stått mest for oss, er skadet og ute en stund. Derfor ønsker vi å hente Hermann, og det ser ut til å gå i orden. I en prekær situasjon har vi for øvrig keepertrener Øystein Thoresen i bakhånd. Han spilte senest i fjor for Birkebeineren – så det er ikke helt håpløst. Da er det nok verre andre steder på banen.

- Jeg har lyst til å spille fotball, og jeg er veldig interessert i at SIF og VIF blir enige om en utlånsavtale, slik at jeg kan få kamptrening i 3. divisjon, sier Hermann Rhoden til Bygdeposten.

Sentrale skadet

Skadelisten som bekymrer Vestfossen-treneren mest kort tid før alvoret braker løs, er situasjonen blant utespillerne.

- Vi har mange ute i øyeblikket. Tre har faktisk blitt operert for ulike plager denne uken. Kjetil Lundebakken har gjort et inngrep i et kne, det samme er tilfelle med Erik Sandsbakk, og Jørgen Albertsen har operert hælen. Forhåpentligvis kan alle tre være tilbake i trening i løpet av noen uker, men ingen av dem vil rekke seriestarten i midten av april, sier Øyvind Thorsen.

Trygve Andreassen, som kommer fra SIF, sliter med sykdom og ankelskade, og både Kevin Lillefur og Marius Kristoffersen er ute med langtidsskader.

- Vi får gjøre det beste utav det og håpe på snarlig bedring og flest mulig ”strykninger” på skadelisten. Heldigvis har vi en ganske bred stall, sier VIF-treneren.

Henter ikke utespillere

Oppmann Erik Brenden har lang fartstid i Vestfossen og har ikke opplevd lignende skadesituasjon tidligere. Likevel tror han ikke det blir aktuelt å hente utespillere for å styrke spillerstallen.

- Nei, det tror jeg ikke, selv om det er det sportslige utvalget i fotballgruppa som har det siste ordet.

Mot Strømsgodset stilte Vestfossen med dette laget: Hermann Rhoden, Fredrik Nyheim, Kjetil Guterud, Glenn Hilleren, Kai Bjerknes, Lars Krstian Karlsen, Vegard Ulleberg, Clas Haugen, Marius Tandberg Nilsen, Hichem Bekkaoui, Martin Torgersen, Niklas Grødum Holtungen og Daniel Svendsen. Gledelig var det at sistnevnte fikk sine første minutter i kamp etter et skademareritt langt ”som et vondt år”.

Tross et klart tap, var det spillemessing framgang for Vestfossen i forhold til treningsmatchen mot Modum. Likevel er det litt illevarslende at det rakner såvidt mye de siste 20 minuttene mot et juniorlag! Håpet er at spillere som Jørgen Albertsen, Kjetil Lundebakken og Trygve Andreassen kan tilføre laget et løft når de er tilbake i løpet av en måneds tid.

Martin Torgersen og Clas Haugen scoret for øvrig målene mot SIF junior elite.

Artikkeltags