Skadefri Fossli er i rute

Barmark: For tiden er det barmarkstrening som gjelder for Sondre Turvoll Fossli, men senere i høst venter høydesamling på snø og om kun to måneder er det sesongåpning på Beitostølen

Barmark: For tiden er det barmarkstrening som gjelder for Sondre Turvoll Fossli, men senere i høst venter høydesamling på snø og om kun to måneder er det sesongåpning på Beitostølen Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Med VM-sesong i vente håper Sondre Turvoll Fossli på det virkelige gjennombruddet.

DEL

Sprinttalentet fra Hokksund har brukt de siste sesongene til stadig å nærme seg den ypperste eliten i langrennssporet.

Nå har Sondre Turvoll Fossli blitt 21 år, og er med det seniorløper.

– Det skal bli en spennende sesong, hvor jeg håper godt treningsarbeid gjennom mange år skal gi ytterligere utslag, sier han til Bygdeposten.

LES OGSÅ: Et tidel som irriterte

Ingen problemer

Sommeren har gått som en drøm for landslagsløperen.

Skade- og sykdomsfri har han lagt ned mye arbeid i treningen, og føler formen er der den skal være et par måneder før sesongstart.

– Jeg har gjort ting bra i sommer, trent jevnt og godt. Derfor mener jeg at formen er god. Det fikk jeg jo blant annet svar på under Blinkfestivalen i sommer, der jeg vant sprinten, sier?Turvoll Fossli.

Resten av denne uken skal han være på samling i Trysil, før nye samlinger venter videre utover høsten.

– Det går slag i slag, og vi skal etter hvert på ei ny samling på snø i høyden. Deretter er det bare å vente på snøen her hjemme, sier 21-åringen.

World Cup

Sondre Turvoll Fossli er fra ungdomsårene kjent for å være uredd. Så også om egne ambisjoner og målsettinger.

LES OGSÅ: Sondre satte alle på plass

Nå er han blitt voksen, og noe mer beskjeden. Det betyr at selv om det er VM-sesong, er det ikke mesterskapet i Sverige som nevnes som største målsetting denne vinteren.

– Målet er å få gått mest mulig World Cup-renn, og da helst etablere seg blant de norske som får gå. Klarer jeg det, kan vi heller snakke om VM når det nærmer seg, sier han.

Kontroll på kroppen

Fjorårssesongen ble til dels preget av kvalme og oppkast for eikværingen. Etter å ha presset seg hardt gjennom prolog og kvartfinale, endte gjerne konkurransen med oppkast.

– Jeg fikk mer og mer kontroll på det mot slutten av sesongen i fjor, og har ikke merket noe til det så langt i år. Jeg mener dette er noe jeg har kontroll på nå, og dermed skal det ikke plage meg til vinteren, sier Sondre Turvoll Fossli.

Artikkeltags