Serieåpner i morgen

Magnus Sylling Olsen (bildet) etablerte seg på Aalesund-laget i vårsesongen i fjor. Men på grunn av skader fikk han mindre spilletid på høsten. Sammen med Lars Fuhre utgjør han en duo i AAFK-stallen med røtter fra Øvre Eiker.

Magnus Sylling Olsen (bildet) etablerte seg på Aalesund-laget i vårsesongen i fjor. Men på grunn av skader fikk han mindre spilletid på høsten. Sammen med Lars Fuhre utgjør han en duo i AAFK-stallen med røtter fra Øvre Eiker.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Aalesund FK har årets første kamp i Tippeligaen i morgen. Magnus Sylling Olsen og Lars Fuhre, begge fra Øvre Eiker, er i stallen til AAFK-trener Kjetil Rekdal.

DEL

ØVRE EIKER: Eikergutta Magnus Sylling Olsen og Lars Fuhre teller ned til seriestart i Tippeligaen.

Sarpsborg og Molde «tjuvstartet» Tippeligaen med fredagskamp i går kveld. I sunnmørsbyen Aalesund er to eikerværinger sentrale når det er dags for seriestart med hjemmekamp på Color Line stadion mot Fredrikstad mandag.

Det vil si; Magnus Sylling Olsen har hatt en litt trøblete oppkjøring før sesongen siden han fikk infeksjon i et sår etter en operasjon før jul. Komplikasjoner har sørget for at han ikke har trent for fullt før de siste par ukene og selv tror han formen er for dårlig til at han kommer på banen i årets første seriekamp.

– Det er litt tidlig enda, men om to-tre uker så skal jeg kjempe om en plass på laget, sier Sylling Olsen.

Store mål

Han var fast inventar på laget gjennom vårsesongen i fjor, men ble skadet på høsten og måtte stå over en del av kampene. 27-åringene har imidlertid store mål med tanke på 2011-sesongen.

– For egen del er målet å spille fast og bidra mest mulig. Jeg blir gjerne klubbens mestscorende i løpet av sesongen. For lagets del er målet å prestere like godt eller bedre enn i fjor. Grunnlaget for dagens tippeligakarriere la han hjemme i Skotselv på 1990-tallet.

– Mor og far brukte mye tid på å kjøre på trening og kamper, og følge opp. I tillegg tjuvtrente jeg og noen andre gutter ekstremt mye på Hærebrusand og i skolegården. Vi spilte fotball døgnet rundt.

Opprykk

På grunn av skilsmisse flyttet Magnus til Mjøndalen som 15-åring. Veien var kort til Nedre Eiker stadion og bruntrøyene. I 2004 flyttet han til Oslo for å studere på Universitetet. Året gjorde han entré i Drøbak/Frogn i 2.divisjon før han ble hentet til Kongsvinger før 2007-sesongen.

– Mitt beste fotballminne er opprykk til Tippeligaen med Kongsvinger i 2009, røper Magnus Sylling Olsen. Før fjorårssesongen gikk han til Aalesund. Han trives i sunnmørsbyen og ser fram til en ny sesong i oransje og blått.

Like dager

– Kan du beskrive hverdagen din som fotballproff?

– Dagene er ganske like, uke for uke. Jeg står opp i 8-tida, møter på Color Line stadion klokka 09, trener fra ti til tolv før det kan være behandlinger eller massasje før lunsj. Som oftest er det ny trening ved 15-tida hvis det ikke er perioder vi har et veldig tett kampprogram.

– Hva er viktig for ungdom som vil bli gode fotballspillere?

– De må trene mye med fotballen som barn og unge. Det skal være leik fram til du er 13-14 år, men deretter så må du ville bli god og ha en indre driv som gjør at du fortsetter å trene bare mer og mer.

– Fotballivet er ikke bare en dans på roser. Jeg tjener gode penger, men husk at det er mange ting en ikke får med seg. I løpet av året er det kanskje tre-fire frihelger og du må hele tida være bevisst på å holde deg i best mulig fysisk form for å kunne prestere.

– Dessuten er det mange reisedøgn. Vi får sett mange hotellrom i løpet av sesongen. Det blir rutine å reise til Trondheim for å møte Rosenborg eller til Kristiansand for å møte Start. Det går i spillemøter, trening og forberedelser. Vi ser fint lite av byene vi er i, innrømmer Magnus.

Røtter

– Lengter du av og til tilbake til Skotselv?

– Ja, man savner alltid røttene sine. Det hender jo at jeg er hjemom på Ulleland gård en tur, forteller Magnus Sylling Olsen – klar for en ny fotballsesong på høyeste nivå bare toppformen kommer på plass.

Artikkeltags