Av de seks lagene som opprinnelig var klare for elite-serien i bordtennis, valgte tre å trekke seg kun kort tid før serie-start. Dermed er årets eliteserie avlyst og de tre gjenværende lagene flyttet til en større førstedivisjon.

Både Eiker og Modum, som møttes til første serierunde torsdag kveld, skulle egentlig spilt i eliteserien. I stedet møtte de to naboene hverandre i første serierunde én divisjon lavere. Men ut fra resultatet å bedømme var det divisjonsforskjell på de to lagene.

Overkjøring

For det ble nærmest enveis-kjøring i Hokksundhallen. ?Modum kom best i gang da ?Martin L. Røste vant første sett. Selv om Roar Blikken hentet inn ett poeng for vertene fra Eiker i andre sett, hjalp det lite når ?Modum vant de åtte neste.

Dermed står Modum med to poeng og en overlegen «målforskjell» på 9-1 i sin favør etter første serierunde.

Fallitt

Likevel er det en seier med bismak for moingene. Rune W. Johansen, som i flere år var trener og leder for elitelaget og nå er ansvarlig for Modum Open, var allerede før torsdagens kamp hardt ute i Drammens Tidende.

– Bordtennisen i Norge spiller fallitt ved å ta slike avgjørelser. Hva vil vi egentlig? Nå gjemmer vi oss selv helt bort, sa Johansen til avisa.

Han mener serieforeningen har for stor makt i norsk bordtennis. Det har nemlig lenge pågått en debatt om eliteserien, og om det ble for stor avstand i satsing og kvalitet på de beste og nest beste lagene. Debatten endte med at klubbene ikke viste nok interesse for en eliteserie, noe som også kom fram i en avstemning i Serieforeningen.

– Hvor stor makt skal en serieforening egentlig ha? Forbundet burde sagt at sånn og sånn vil vi ha det. Bordtennis bør ha en eliteserie i Norge, tordner ?Johansen.

Skal tilbake

Idrettslig leder i bordtennisforbundet, Bengt Paulsen, skulle gjerne sett at eliteserien besto.

– Vi jobber allerede hardt med å få eliteserien i gang igjen neste høst. Det er viktig at det ikke går for lang tid, og at de beste i landet får et godt tilbud, uttaler Paulsen til Drammens Tidende.