Nytt tilbud i Vestfossen

Satser stort: Sverre Lieng ved Vestfossen treningsstudio har valgt det beste som er å få tak i av treningsapparater, og får skryt av medlemmene for valget.

Satser stort: Sverre Lieng ved Vestfossen treningsstudio har valgt det beste som er å få tak i av treningsapparater, og får skryt av medlemmene for valget.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Vestfossen har fått sitt eget treningsstudio. Innehaver Sverre Lieng har satset sterkt og kan tilby det beste innen treningsapparater.

DEL

– Vi ønsker å ha et senter som passer vanlige mosjonister av begge kjønn, alle aldre og folk med alle slags utgangspunkt og mål.

Lieng har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på at det skulle bli et treningssenter i Vestfossen. Også fra medlemmer som er fornøyd med senteret slik det er så langt.

Som en drøm

En av medlemmene, Pål Henrik Rønning, synes Sverre Lieng har gjort en veldig bra jobb med å finne treningsapparater.

– Jeg ser at Lieng har brukt hodet når han har valgt apparater.

Pål Henrik har trent mye selv, og vært innom de fleste treningsstudioene i distriktet.

– Apparatene, som Vestfossen Treningsstudio kan tilby, er akkurat de samme jeg har likt andre steder. Og nå er dem samlet på et sted, forteller Rønning.

Han sier det er som en drøm å få et så bra studio til Vestfossen.

– Her er det lyse og trivelige lokaler og ikke nede i en eller annen mørk kjeller. I tillegg har vi eget nøkkelkort og kan komme å gå som vi vil.

Mange års erfaring

Helt siden 13-års alderen har Sverre Lieng, fra Vestfossen, hatt interesse av forskjellig type trening, og da spesielt styrketrening.

– Men da jeg i 20-års alderen fikk Bekhterevs sykdom, ble jeg etter hvert nødt til å legge om fra tung styrketrening til rehabiliteringstrening. Dette måtte jeg gjøre for å holde meg så smertefri som det lar seg gjøre.

Det krevde en del eksperimentering før han kom fram til en måte å trene på, for å dempe smertene han er plaget av.

– I tillegg til medisinering så har styrketreningen vært det som har hjulpet mest. Jeg må trene daglig for at kroppen skal fungere. Da passer det bra å jobbe med trening, forteller Sverre.

Egen idrettsfysiolog

Sverre tilbyr det siste innen treningsutstyr, og har plukket det beste fra forskjellige produsenter innen treningsapparater.

– Jeg har brukt mye tid på å teste ut forskjellig utstyr og har valgt det beste fra flere produsenter. Både for de uerfarne som skal starte og trene, samt de som har trent lenge.

Noe er kjøpt i Norge og noe fra California.

– Jeg reiste rundt i Los Angeles for å se hos flere treningssentra. Hva som er populært der borte og hvilke løsninger dem har valgt.

Lieng håper å kunne bidra med å hjelpe andre til å nå sine mål. Enten det er styrke, vektreduksjon eller å trene rundt skader eller sykdommer.

– Hvis noen ønsker treningsveiledning og personlig oppfølging av kondisjon, styrke, livsstilsendring og vektreduksjon, så har vi egen idrettsfysiolog med erfaring fra blant annet EasyLife i Drammen.

Store planer videre

– Folk fra Vestfossen har tidligere reist til Hokksund, Mjøndalen eller Kongsberg for å kunne trene. Målet er å få senteret så bra at ingen trenger å reise ut av Vestfossen i framtiden.

Det vil etter hvert komme et nytt rom til spinning og andre typer gruppetrening.

– Planen er også å få en større sal til større gruppetreninger som zumba og aerobic. I tillegg vil det bli et eget rom til kondisjonsapparater og større plass i styrkesalen til mer utstyr.

Etter hvert vil det også bli en egen sitteavdeling, hvor medlemmene kan drikke kaffe, smoothies eller lignende.

Ikke tilknyttet kjede

Alle medlemmene får et personlig nøkkelkort slik at det er mulig å trene utenom betjent åpningstid.

Vestfossen Treningssenter vil ikke være med i noen kjede.

– Vi vil være helt uavhengige for å kunne lage et best mulig konsept. Da kan vi velge det beste utstyret uten å være låst til noen rammeavtaler med produktleverandører.

– Treningssenteret vil være betjent hele markenshelgen. Da er alle velkomne for stikke innom for en titt eller starte og trene, sier Lieng.

Artikkeltags