MODUM: Seier og nye flotte drakter var stort sett det eneste som varmet i kulden på kunstgressbanen i Åmot, da Modum Fotballklubb spilte historiens første kamp. Spillet var nemlig så som så.

Treningskamp

Modum FK - Åskollen 4-3 (1-2) Mål: 1-0 Hichem Bekkaoui (str.), 1-1, 1-2, 2-2 Jan Ottar Andersen, 3-2 Bekkaoui, 4-2 Bekkaoui, 4-3. MFKs lag: Torbjørn Ålien, Leif Arne Brekke, Henning Martinsen (Håvard Brandtenborg), Jørgen Albertsen, Vegard Tandberg, Steffen Jensen (Vegard Ulleberg), Mats Henrik Skretteberg, Jan Ottar Andersen, Hichem Bekkaoui, Daniel Svendsen og Kjetil Johnsen (Eilev Bjerkerud).

På en langt fra enkel kunstgressmatte i 7-8 kuldegrader var det ikke lett å spille god fotball. Det ble mye knall og fall på det noe glatte underlaget.

- Det var ikke alltid like greit å stå på beina utpå der, sier Jan Ottar Andersen, som med sin bakgrunn som skihopper bør ha god erfaring med å balansere på glatt føre.

God nykommer

Åskollen var motstander i den aller første matchen for den nye klubben på Modum – et 3. divisjonslag som holdt til omtrent midt på tabellen i sin avdeling sist sesong.

Egentlig skulle det være klasseforskjell på de to lagene – ettersom moingene ”holdt hus” i toppen av 2. divisjon i år.

Slik ble det ikke.

Drammenserne var faktisk frekke nok til å gå til pause med 2-1-ledelse.

Men etter som oppgjøret utviklet seg, ble nykommeren Hichem Bekkaoui fra Kongsberg avgjørende for resultatet med sine tre mål – selv om trener Jens Martin Støten gjentok at resultatet ikke var det viktigste denne kalde desemberkvelden på Åmot.

Testet laget

- Vi spiller for å teste folk og se hvordan de nye passer inn i formasjonene. Derfor legger jeg ikke særlig mye i at vi vinner til slutt. For oss var det interessant å se hvordan både Bekkaoui, Jørgen Albertsen, Steffen Jensen, Vegard Ulleberg (alle fra Kongsberg), Håvard Brandtenborg (VIF/GIL), Torbjørn Ålien (Haugfoss) og Mats Henrik Skretteberg (17-årig Vikersund-gutt som har spilt i SIF) klarte seg sammen med våre mer etablerte spillere. Konklusjonen må bli at alle presterte til godkjent med et ekstra pluss til Bekkaoui, som jeg synes var meget god i perioder og samtidig viste stor giftighet inne i boksen med sine tre mål. Han blir en viktig spiller for oss i 2008, mener Støten.

Keeper-trøbbel

I tirsdagens kamp hadde MFK kun en keeper å ty til, Torbjørn Ålien, som sto for Haugfoss i 5. divisjon sist sesong.

- Det har blitt litt trøblete med keepere etter at Ole Einar Larsen gikk tilbake til Jevnaker. Derfor jobber vi hardt med å få inn en klassemålvakt. I øyeblikket er Strømsgodsets 3. keeper Magnus Hjulstad en vi jobber med. Follos Glenn Arne Hansen var lenge aktuell, men han har sagt nei, forteller Trygve Hagen.

I Modum FKs debutkamp manglet flere av profilene på 2. divisjonslaget.

Christian Smerud, Simen Velstad og Magnus Breiland er alle ute med skader. Trond Skikstein har trappet ned til 5. divisjonsspill med Åmot. Frode Sandum har lagt opp. Og goalgetter Sigmund Grøterud har ikke bestemt seg for hvor han spiller neste år.

- Det er fortsatt mange usikkerhetsmomenter rundt neste sesongs spillerstall. Forhåpentlig får vi det meste på plass til vi starter opp treningen første uka i januar, sier trenerne Jens Martin Støten og Trygve Hagen.

Fine drakter

Modum Fotballklubb presenterte seg i nye helhvite draker i den historiske debuten. Klubbstyret haddet jobbet hardt for å få draktene klare med nødvendige reklame og blodfersk MFK-logo. - Vi synes de er blitt fine, sier Støten, Hagen og sportslig leder Ole Gunnar Fidjestøl.