Mårtensson ble fraløpt og misset pallenFJERDEPLASS: Heidi Mårtensson klarte ikke å forsvare gullet i nordisk mesterskap i terrengløp. Her fra en annen konkurranse.

FJERDEPLASS: Heidi Mårtensson klarte ikke å forsvare gullet i nordisk mesterskap i terrengløp. Her fra en annen konkurranse.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tittelforsvarer Heidi Mårtensson klarte ikke pallen i lørdagens nordiske mesterskap i terrengløp i Finland.

DEL

Modum-utøveren Heidi Mårtensson var seks sekunder fra å forsvare gullet fra Reykjavik i fjor og tre sekunder fra bronsen.

Det endte imidlertid med en fjerdeplass juniorklassen i nordisk mesterskap i terrengløp i finske Vantaa lørdag.

- Jeg ble rett og slett fraløpt i utforbakkene, så dette er nok en detalj jeg må trene mer på. Huff, denne sure fjerdeplassen, men jeg slo i hvert fall svenskene og det er alltid gøy, sa Mårtensson, som har svensk far, til friidrett.no etter målgang.

Finske Johanna Matintalo sørget for populær hjemmeseier i juniorklassen, som var mesterskapets åpningsdistanse (4,5 km).

Mårtensson tar likevel med seg én medalje hjem. Laggullet i junior gikk til Danmark, mens det ble sølv på den norske trioen bestående av Heidi Mårtensson (4), Christina Hopland (5) og Elisabeth Angell Bergh (7).

Magnus Hannevig Pettersen fra Sturla ble før øvrig nummer fem i guttenes juniorklasse (6 km).

Norge gjorde et godt mesterskap, og ble best i Norden med blant annet fire gull totalt. Les mer om de norske resultatene på friidrett.no.

Artikkeltags