Foran sesongens to siste serierunder i 4. divisjon, hvor Vestfossen spiller borte mot Drammen Ballkubb til helgen og avslutter hjemme mot Solberg en uke senere, viser tabellen at Drammen FK leder med 53 poeng foran Vestfossen 52, Svelvik 49 og Solberg 47. Sistnevnte har igjen tre kamper, mens Drammen FK, Vestfossen og Svelvik har igjen to serieoppgjør.

Ny finale

To lag rykker opp, og mye galt skal skje hvis ikke laget fra Øvre Eiker tar den ene opprykksplassen. Trolig må Vestfossen vinne en av de to siste matchene. Den tøffeste utfordreren blir ganske sikkert Solberg. Vinner Solberg mot IBK 2 kommer de opp på 50 poeng og passerer Svelvik. Og nettopp laget fra Nedre Eiker er som nevnt Vestfossens motstander i siste runde på Strandajordet.

Det er umulig å tippe utfallet i kampen om de to plassene som gir opprykk, men vinner Solberg sine gjenstående oppgjør før serieavslutningen, kan det uansett om Vestfossen slår Drammen Ballklubb søndag, være duket for en ekte ”finale” på Strandajordet lørdag 29. oktober mellom Vestfossen og Solberg i kampen om en av de to opprykksplassene til 3. divisjon.

Har trua

- Jeg har god tro på at vi skal sikre oss opprykk. Vi holder andreplassen med bra margin, og jeg ser ingen grunn til at vi skal kaste bort muligheten, selv om vi ”bommet” mot Drammen FK, fastslår VIF-trener Fredrik Palerud Hansen.

Han har ennå ikke bestemt seg for om han fortsetter som trener i Vestfossen neste år.

- Det avhenger av om vi rykker opp. Gjør vi det, er jeg interessert i å fortsette i trenerjobben. Jeg har fått positive signaler om at klubben ønsker at jeg blir med videre. Men før det skjer noe mer, må vi avslutte sesongen og sikre opprykket, sier Palerud Hansen med et lurt smil.