Lysten på mer langrenn

Ole Einar Bjørndalen kunne gjerne tenkte seg et "comeback" som langrennsløper, for å doble antall verdenscupseire i idretten.

Ole Einar Bjørndalen kunne gjerne tenkte seg et "comeback" som langrennsløper, for å doble antall verdenscupseire i idretten. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ole Einar Bjørndalen kunne gjerne tenke seg å doble antall verdenscupseire i langrenn.

DEL

Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen fra Simostranda skulle vært idrettspensjonist nå. Men etter OL-gull på sprint og i Mixed-stafett i Russland i fjor, bestemte 40-åringen seg for likevel ikke å avslutte karrieren. Nå kan det også se ut til at han har planer om nok en gang å prøve seg uten gevær på ryggen.

– Langrenn er veldig enkelt. Enten går du fort nok, eller så går du ikke fort nok. Og går du fort nok, er det kjempeinteressant. Hvis jeg klarer å komme opp i den formen, som for eksempel under OL, stiller jeg gjerne opp, sier Bjørndalen til NRK.no.

LES OGSÅ: Bjørndalen starter ungdomssatsing

Lenge siden sist

Bjørndalen har allerede én verdenscupseier i langrenn. Den kom i 2006, og mye har skjedd siden den gang. Ikke minst har norske langrennsløpere blitt bedre til å skøyte, noe som gjør det tøffere for skiskytterveteranen å komme seg inn på langrennslaget.

– Nå er det ikke bare et par gode skøyteløpere, men et titalls. Men vi får se, hvis jeg kommer i toppform, går jeg ganske fort, sier Bjørndalen til statskanalen.

NRKs egne eksperter, Torgeir Bjrøn (langrenn) og Ola Lunde (skiskyting) er ikke enige med hverandre hvorvidt Bjørndalen hadde hatt sjans til nok en verdenscupseier i langrennsløypa.

– Du skal aldri avskrive en Bjørndalen i toppslag, men det må være en 15-kilometer med intervallstart, hvis skal han ha en sjanse, sier Bjørn.

– Jeg tror det blir veldig hardt å hevde seg i langrenn. Med tanke på at det er VM i Oslo neste sesong, tror jeg Ole Einar bør bruke alle krefter på å være i maksimal form til Oslo-VM, sier Lunde og minner om at Bjørndalen har passert 40 år.

Må skyte bedre

Men skiskytterkongen bruker ikke bare tiden til å tenke på langrenn. Mest fokus har han naturlig nok på vinterens verdenscup og VM i skiskyting. For å hevde seg der, er Bjørndalen klar over hva han må gjøre.

– Jeg må nok opp på en høyere treffprosent i vinter om jeg skal ha sjanse til å kjempe i gode løp. Spesielt på stående må jeg ha et lite løft, sier Bjørndalen i en annen sak på NRK.no.

Fjorårets skyting nådde aldri nivået som kreves for å være blant de aller beste, selv om det altså ble to OL-gull. Med et snitt på minst to bom per tiende skudd på stående er han avhengig av å forbedre seg kraftig dersom han skal sanke medalje i vinterens kommende VM i Finland.

Artikkeltags