Lekseundervisning, bespisning og trening

Klart for IFO: Her er Hokksund sitt jentelag med spillere i alderen 7-10 år, kledd i noen av klærne som vil bli benyttet under idrettsfritidsordningen.

Klart for IFO: Her er Hokksund sitt jentelag med spillere i alderen 7-10 år, kledd i noen av klærne som vil bli benyttet under idrettsfritidsordningen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Der det andre steder blir konkurranse mellom tilbudene, gir Hokksund IL barna på SFO et ekstra tilbud.

DEL

Hokksund IL har fått på plass nytt bygg som skal brukes til leksehjelp og spisested under idrettsfritidsordningen (IFO).

Grunnen til at tilbudet ble lagt ned for halvannet år siden var nettopp plassmangel. Nå som det er i orden starter tilbudet opp igjen denne uka.

Gutter og jenter fra 3-7. klasse vil få et allsidig og organisert aktivitetstilbud fra én til halvannen time organisert tre ganger i uka.

– Vi fikk disse brakkene av Arne Indrelid i Hobbelstad og Rønning. Det er brakker som tidligere er brukt på byggeplasser. Vi har kledd dem så de passer bedre inn her. Vi har brukt noen kroner på det. Her vil det være lekseundervisning og bespisning, sier Håvard Lind som er prosjektleder i Hokksund IL.

Mat og leksehjelp

En vanlig IFO-dag begynner med mat, hovedsakelig frukt og brødmat. Deretter vil barna få leksehjelp før treningsklærne kommer på. Det vil være minimum én time med aktivitet, før det blir leik og rydding fram til foreldrene henter barna.

– Det skal være passe intensitet, slik at barna også kan dra på eventuell fotballtrening eller lignende på kveldstid, sier Lind.

Han legger også til at barna da er ferdige med lekser når de kommer hjem fra IFO og kan bruke kvelden til fritid. Tilbudet har plass til 25 barn, tre dager i uken.

Det skal også legges vekt på andre aktiviteter enn kun fotball, selv om fotball fortsatt vil være på programmet. Det vil blant annet bli håndball, lek og ski, alt bestemt etter årstid. Håndballen i Hokksund vil ha ansvaret for det som skjer i sentrumshallen.

– En kort gåtur over elva så er ungene i sentrumshallen. På andre siden av Falkbanen ligger Hobbelstadbakken. Denne vil bli brukt til skileik om vinteren, sier Lind.

– Vi skal også ha et samarbeid med Frøydis Lislevatn som driver Lille Trim her i Hokksund. Hun skal være instruktør.

Lislevatn vil kjøre et program med styrke og balanse.

– Balansetrening er veldig viktig. Se bare på fotballspillerne i Spania. Der har vi mye å hente, og dette kan det jo gjøres noe med, legger han til.

Instruktører fra Eiker

Klubben skal lære opp ungdommer fra nærmiljøet til å være instruktører og det vil alltid være voksne til stede.

– Ungdommer fra 16 til 19 år, hovedsakelig fra Eiker videre-gående skole. Men muligens også fra idrettslinja ved Kongsberg videregående skole. De vil jo kunne drive med dette som en liten jobb ved siden av. Ved studier utenlands er det ofte bra og ha jobbet som frivillig. Her får ungdommene et anbefalingsbrev fra ordføreren etter IFO-sesongen, sier Lind

Seniorgjengen på laget

Når barna kommer fra skolen vil gutta i seniorgjengen i Hokksund IL ta dem imot.

– De kommer til å følge barna til gymsalen og Sentrumshallen. Vi er veldig stolte av å ha med seniorgjengen på laget. Det blir litt liv og røre, sier Lind

– Vi har veldig forsiktige priser sammenlignet med for eksempel IFO-ene i Drammen. Vi har ikke som mål å gjøre dette til noen gullgruve. Vi vil bare gi barna et aktivitetstilbud etter skoletid, avslutter prosjektlederen.

Artikkeltags