Idrett etter skolen

IFO: Øystein Pedersen står i bresjen for en helt ny type SFO, nemlig IFO ? eller idrettsfritidsordning. Her er han sammen med sønnen Marius Mogen Pedersen, som er en av Stalsberg-elevene som får tilbud om IFO neste skoleår.

IFO: Øystein Pedersen står i bresjen for en helt ny type SFO, nemlig IFO ? eller idrettsfritidsordning. Her er han sammen med sønnen Marius Mogen Pedersen, som er en av Stalsberg-elevene som får tilbud om IFO neste skoleår. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Fra kommende skoleår kan elevene ved Stalsberg skole takket være Øystein Pedersen bli med på Idrettsfritidsordning i stedet for SFO.

DEL

Stadig flere Fotballfritids- og Idrettsfritidsordninger (FFO og IFO) startes opp i Norge. Nå er turen kommet til Modum og Stalsberg skole. I bresjen for det hele er Øystein Pedersen.

– Jeg fikk ideen etter å ha lest Bygdepostens omtale av FFO-tilbudet i Hokksund. Ettersom Geithus IL ikke hadde kapasitet til det samme, tenkte jeg at en IFO kunne være lurt i stedet.

Tilhold på Katfoss

Pedersen har fått med seg Modum bordtennisklubb som arrangør av IFO-ordningen, og tilholdsstedet vil dermed bli i klubbens hall i de tidligere fabrikklokalene på Katfoss.

– Det er her vi kommer til å ha basen. Bordtennis blir en del av tilbudet, men vi skal også ha fotball på Rolighetsmoen når banen er spillbar. Vi håper å få til et samarbeid med kommunen om svømming på Furumo og vinterstid ønsker vi aktiviteter på skøytebanen, sier Pedersen.

Men også selve bordtennishallen kan brukes til langt mer enn bare bordtennis.

– Når bordene ryddes unna har vi fin plass til både fotball og innebandy for å nevne noe, sier ildsjelen.

Som om ikke det var nok vil barna som melder seg på også få avsatt tid til lekser og mat.

– Leksehjelp blir det nok dårlig med, men det blir i hvert fall tid til å gjøre lekser, fastslår Pedersen.

Forlenget tilbud

Foreløpig har han dratt mye av lasset selv for å starte opp tilbudet, men likevel har han kommet langt nok i planleggingen til at informasjon er sendt ut.

– Tilbudet vil gjelde fra fjerde til sjuende trinn, og blir slik sett en forlengelse av dagens SFO-tilbud, sier han og legger til at det mandag ikke blir gitt tilbud om IFO.

– Da er det «Helt konge» i Geithus, et tilbud som er så godt og innarbeidet at vi ikke vil konkurrere med dem, sier han.

Åtte plasser

I første omgang vil IFO-tilbudet bli gitt til åtte Stalsberg-elever, som et prøveprosjekt.

– Åtte er den foreløpige maksgrensa i forhold til skyss. Selv har jeg to drosjer og har tenkt å sponse transport i starten, men det er klart at på sikt må vi få til en løsning med kommunen eller andre, sier Pedersen.

Prøveprosjektet starter opp en gang i august, og er ment for å se i hvilken grad tilbudet vil fungere i praksis. Dersom det blir en suksess vil det fortsette også etter skolestart, om påmeldingene kommer.

– Foreløpig er det litt stille, men så er det jo også ferietid nå, konkluderer Pedersen.

Positiv ordfører

Han har vært i kontakt med både idrettskretsen og kommunen om det nye tilbudet, og alle stiller seg positive. Ordfører Terje Bråthen synes det er positivt med nytenkning rundt SFO-tilbud.

– Dette er noe jeg absolutt mener er positivt, og noe jeg gleder meg til å se utviklingen på, sier Bråthen.

Han kan imidlertid ikke love billig inngang på Furumo, eller andre former for støtte.

– Det er ikke noe jeg utelukker, men det er jo noe vi må vurdere fra gang til gang, og eventuelt innarbeide i budsjettene om det blir mer fast, sier ordføreren.

Artikkeltags