I dag knuses rekorden

Siste innsats: Thomas Karlsen i Modum FIK sjekker at startseilet ser bra ut, før det skal henges opp. I dag går startskuddet for den 32. utgaven av Furumomila, en utgave som høyst sannsynlig får flere deltakere enn noen gang tidligere.

Siste innsats: Thomas Karlsen i Modum FIK sjekker at startseilet ser bra ut, før det skal henges opp. I dag går startskuddet for den 32. utgaven av Furumomila, en utgave som høyst sannsynlig får flere deltakere enn noen gang tidligere. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Om været slår til for fullt i dag, kan deltakerrekorden på Furumomila bli banket ned i støvlene.

DEL

Furumomila I fjor deltok 1 800 personer på de ulike distansene under Furumomila. I år er den rekorden i praksis slått allerede med forhåndspåmeldinger.

– Torsdag kveld hadde vi 1 270 forhåndspåmeldte til de ordinære distansene. I tillegg regner vi det som sikkert at vi får minst 450 deltakere på turmarsj og minimil, sier Thomas Karlsen i Modum FIK.

På samme tidspunkt i fjor var antall forhåndspåmeldte deltakere snaut 1 000. Det betyr at flere enn noen gang har forhåndspåmeldt seg. Og om bookmakerne hadde gitt deg mulighet til å tippe på ny rekord i årets utgave av Furumomila, ville oddsen trolig vært svært dårlig.

Mangler bare 80

Grunnen til at Furumo-general Karlsen anser det som sikkert at så mange kommer til disse øvelsene, er tidligere års statistikk. Faktisk er 450 deltakere et beskjedent anslag.

– Det betyr at vi kun «trenger» 80 deltakere som melder seg på i løpet av lørdagen, for å tangere fjoråret.

Men friidrettsklubben håper selvsagt at det skal komme langt flere.

– Det vil i hvert fall gi lave odds om du tipper på ny deltakerrekord, sier Karlsen.

Usikkert vær

Ofte er været en avgjørende faktor for hvor mange som til slutt dukker opp på Furumo en høstdag i oktober.

– Nå har værmeldingen for lørdag sett bra ut lenge, men mot slutten av uka har det blitt mer usikkert, oppsummerer Karlsen.

Og det stemmer på en prikk. For det har sett bra ut, men i går meldte både yr og storm at det skal bli noe nedbør utover dagen.

– Heldigvis går vi i gang fra morgenen av, og når folk står opp ser det ut til å være fint. Vi får håpe det er nok til at folk tar turen opp på Furumo. I tillegg krysser vi selvsagt fingrene, og satser på at godværet holder seg gjennom hele dagen.

Full kontroll

En håndfull mennesker var i går ettermiddag på plass på Furumo, for å forberede de siste detaljene før dagens happening. Start- og målseil kom på plass og parkeringsskilt ble skrudd sammen.

– Vi har alt under kontroll. Løypa er ferdig merket og vi har fått satt opp det vi skal av sperringer. Det er ingen grunn til at dette skal bli en sen kveld, mente Karlsen i går ettermiddag.

Kun litt småtteri sto igjen å rigge, men det ordner han og resten av dugnadsgjengen, mens andre sitter å drikker morgenkaffen i dag.

– Blant annet skilting til parkering blir først gjort lørdag. På den måten sikrer vi oss noe mer mot at skilt blir stjålet, sier han.

Artikkeltags