MODUM: Et straffespark av Baboucarr Sarr etter 37 minutter ga Mjøndalen alle tre poengene i "hatkampen" mot Åmot lørdag.

- Det er ikke noe lag i verden det er deiligere å slå enn Åmot, utbrøt Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter kampen.

Vikersundingen Hansen la ikke skjul på at det var et særdeles revansjesugent Mjøndalen som møtte opp å Åmot Stadion i dag.

- Vi husker godt det som skjedde i åpningskampen på Nedre Eiker Stadion (åmot vant 3-2, red. anm.) og mange av spillerne mine ønsket hevn i dag, sier Hansen.

Etter det oppgjøret følte nemlig Hansen at flere fra Åmot-delegasjonen oppførte seg respektløst da de feiret seieren. Selv om han siden har hevdet at den episoden er glemt, kunne han ikke dy seg etter seieren på Åmot Stadion.

- Selvsagt var dette ekstra deilig, sier Hansen.

Tett

1109 tilskuere sørget for en flott ramme rundt toppkampen, som imidlertid aldri var særlig velspilt. Det ble en tett batalje med mye kriging og få store sjanser.

Derfor var det kanskje passende at den ble avgjort på et straffespark. Det var spilt 37 minutter da Mjøndalens Vegard Dokken tilsynelatende unødvendig ble dyttet overende i feltet. Baboucarr Sarr sendte keeper Ole Einar Larsen i det ene hjørnet og ballen i det andre.

Åmots største mulighet til å utlikne hadde Trond Skikstein, da han midtveis i andre omgang møtte et frispark med pannebrasken. Mjøndalens keeper Thor Christian Nilsen reddet mesterlig da han fistet ballen over tverrliggeren.

Åmot-trener Trygve Hagen tok tapet med fatning.

- Det ble en kamp som forventet. En stillingskrig der det første målet ble avgjørende. Men jeg er skuffet over måten målet kom på, sier Hagen.

Han hadde også rosende ord å komme med til trenerkollega Hansen.

- Jeg er imponert over hvordan han klarer å kombinere det å være trener med å spille selv. Jeg har prøvd, og vet at det er vanskelig, sier Hagen.