Det så lovende ut for Nina Støvern som ville kjempe om pallplass på supersprinten i Norgescupen på Simostranda lørdag.

Hun måtte bruke alle ekstraskuddene i prologen og ble nummer 13. I finalen med fellesstart startet hun offensivt og lå godt an til å innfri målsettingen om pallen.

På andre skyting kom 19-åringen inn som nummer fem på standplass, men gikk ut som nummer to. Bak storfavoritten Hilde Fenne fra Voss.

Støvern skuffet

Nettopp Fenne ble tatt ut av konkurransen med en bom på tredje skyting. Støvern plaffet ned alle de svarte og forsvant ut av skytebanen i tet.

I finalen i supersprint er det nemlig slik at bommer du på standplass etter å ha brukt fem skudd og tre ekstraskudd, er du diskvalifisert fra konkurransen.

På den siste og avgjørende skytingen ville det seg ikke for Simostranda-jenta. En blink stod igjen og hun måtte ta bakveien inn i målområdet.

- Dette var dårlig. Jeg veit ikke hva som skjedde, sier en svært skuffet og ordknapp Støvern etter å ha vært igjennom våpenkontrollen.

Overrasket vinner

Vant klassen gjorde Frida Strand Kristoffersen fra Tromsø SSL.Hun ble svært overrasket da hun kom i mål og ble utropt som vinner.

- Har jeg vunnet. Jeg trodde Hilde (Fenne red.anm.) lå langt foran i sporet, sier den svært så glade Tromsø-jenta etterpå.

Dag Bjørndalen, som nå er trener ved NTG på Geilo, liker konkurranseformen supersprint, men liker dårlig at løperne blir tatt ut etter at de har bommet på standplass i finalen.

- De skulle heller fått gått strafferunder. Det er straff nok og fått fullført konkurransen. Det blir for dumt når de beste blir tatt ut av konkurransen. Er arrangørene riktig uheldige kan de risikere at ingen kommer i mål, sier den tidligere skiskytteren.

12 av 30 i mål

Jan Erik Buskerud fra Simostranda kom til finalen i 19-årsklassen etter å ha blitt nummer 18 i prologen. Der ble han diskvalifisert etter andre skyting. Samme skjebne led også storfavoritten i denne klassen, Johannes Thingnes Bø fra Markane IL.

Selv med gode skyteforhold på Simostranda, var det bare 12 av de 30 i denne klassen som kom i mål.

Maratondag

Simostranda arrangerer en maratondag i skiskyting lørdag. Første startende var i gang klokken 09.50 og siste løper i mål klokken 18.20. Deretter skal løyper, startlister og startnummer være klare igjen til sprinten søndag.

Da er 438 løpere påmeldt.