Heiberg: - Finn noen andre

Gerhard Heiberg (t.v.) ønsket onsdag ikke å svare på spørsmål om tirsdagens avslørende NRK-dokumentar. Her er Heiberg sammen med daværende fungerende idrettspresident Odd Roar Thorsen, som vippet OL-avstemningen i Trømsøs favør i fjor.

Gerhard Heiberg (t.v.) ønsket onsdag ikke å svare på spørsmål om tirsdagens avslørende NRK-dokumentar. Her er Heiberg sammen med daværende fungerende idrettspresident Odd Roar Thorsen, som vippet OL-avstemningen i Trømsøs favør i fjor. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

IOC-pamp ville ikke snakke med Bygdeposten.

DEL

KRØDSHERAD: Bygdeposten forsøkte onsdag å få en kommentar fra det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg, om tirsdagens avslørende dokumentar på NRK.

Der ble det hevdet at Heiberg villedet Oslo i kampen om å bli norsk søkerby til OL i 2018.

Han er imidlertid ikke interessert i å kommentere opplysningene som kom frem i NRK-dokumentaren "Bak lukkede dører".

- Jeg har ingen tid til å diskutere dette nå. Du får finne noen andre. Takk skal du ha, sier Heiberg før han legger på røret.

I programmet ble det hevdet at Heiberg anbefalte Oslo å søke samarbeid med Lillehammer, og ikke Krødsherad/Norefjell, om de alpine øvelsene i et eventuelt OL.

Kort tid etter gikk IOC-president Jacques Rogge ut og hevdet at avstanden mellom Oslo og Lillehammer, på 25 mil, ville svekke Oslos OL-kandidatur betydelig.

Krødsherads ordfører Olav Skinnes tror Oslo ville blitt norsk søkerby dersom de hadde valgt å samarbeide med Krødsherad.

Les mer i Bygdeposten torsdag.

Artikkeltags