Håres hoppkomet

Artikkelen er over 11 år gammel

Jacobsen fra “mororenn” til verdenstoppen

DEL

MIDTFYLKET: Torsdag vant Anders Jacobsen det tredje rennet i hoppuka, i Berg Isel-bakken i Innsbruck, og han leder hoppuka sammenlagt. Neste helg flyr han i Vikersund.

At vinneren av hopprennet i Vikersund Flying Teams årvisse og heidundrende sesongavslutning i Mokollen i Eggedal i vår, noen måneder senere skulle være verdens beste skihopper, var det neppe noen som hadde trodd den gangen.

Rennet i Mokollen er en kombinertkonkurranse og der har Jacobsen alltid vært på pallen de siste åra.

Men derfra og til kanskje å vinne hoppuka?

Ikke sikker

Trener for Flying Team Vikersund, Frode Håre innrømmer at han den gangen ikke umiddelbart ville plukket ut Anders Jacobsen som en internasjonal hopp-topp noen måneder senere.

- Nei, men jeg har sett at Anders har hatt et potensiale. men det var det også andre i treningsgruppa som hadde, sier Frode Håre.

Ja, Håre er helt ærlig.

For hvorfor var det ikke andre som slo til når Jacobsen har gjort det så til de grader?

En Erling Enger eller Jan Ottar Andersen.

De trente og slet de også. Men begge har gitt opp hoppsporten.

- Anders hadde en del bra egenskaper som hopper, men ingen egenskaper som skilte han ut. Spensten var bra, men andre var vel så gode. Men han har helt opplagt en kropp som passer dagens skihopping, sier Håre.

Gjennomtrent

- Anders er imidlertid flink til å trene. Derfor er han gjennomtrent og han er samtidig godt koordinert, sier Håre.

- Hoppere kan være fenomenale i perioder, men så kommer de ut av det. Hva skjer med Jacobsen?

- Det ville være merkelig om ikke også han får tyngre perioder. Men jeg tror Anders er rustet til å komme gjennom dem, sier Håre.

"Bare skihopper"

- Har han blitt mye bedre siden du “slapp” han videre til landslaget?

- Han hadde stor framgang mens han trente med oss, det viste testene. Men han har også forbedret seg mye i de månedene han han vært sammen med landslaget. Mens han var med oss, var han i 100 prosent jobb. Nå er han “bare skihopper”. et gjør stor forskjell.

- Har du noen andre hoppere som kan utvikle seg som Jacobsen?

- Vi har ni hoppere i gruppa, men det er for mye forlangt at noen av dem skal gjøre en slik kometkarriere med det første. Men vi står på og trener.

- Hva kan Anders Jacobsen klare i Vikersund?

- Han “flyr” godt. Derfor kommer han til å hoppe godt i neste helgsskiflyging. Det er bare å glede seg, sier Frode Håre, ikke lite stolt av sin “elev”.

Artikkeltags