Gratulerte hverandre

? Gratulerer med seieren, sier Heidi Mårtensson til Per Kristian Nygård som kunne svare: Takk det samme etter Dokka Opp lørdag.

? Gratulerer med seieren, sier Heidi Mårtensson til Per Kristian Nygård som kunne svare: Takk det samme etter Dokka Opp lørdag. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Per Kristian Nygård og Heidi Mårtensson var raskest i hver sin klasse i Dokka Opp.

DEL

Ingen klarte å følge Heidi Mårtensson og Per Kristian Nygård, som lørdag satte nye bestetider i Dokka Opp.

Begge var overrasket over at tidene ble så bra som de ble.

Skader

- Jeg har hatt vondt i halsen siden torsdag, forteller Heidi Mårtensson (17). I tillegg har hun slitt med både beinhinnebetennelse og en lyskestrekk i det siste. Likevel løp hun de tre kilometrene opp Dokkaløypa, som har en stigning på 521 høydemeter, på tiden 23.50,3.

Det er nesten to minutter raskere enn hun løp for to år siden.

- Jeg er veldig overrasket over tiden, men tror jeg kunne løpt enda raskere om jeg hadde vært frisk, sier løpstalentet fra Vikersund.

Den suverent raskeste opp til Hvalsknatten var skiløperen Per Kristian Nygård. Også han satte ny bestetid da han ble klokket inn på 20.22,6. Det er 50 sekunder raskere enn den gamle persen.

- Det gikk overraskende lett i dag for jeg synes det har gått tungt i bakkene ellers på trening til nå, sier Nygård om eget løp.

Gikk tom

Han hadde følge en liten stund med Lasse Blom og Stian Jelstad fra Modum Friidrettsklubb, men en etter en måtte de slippe etter hvert. Lasse blom var den som holdt lengst, men som fikk svi nettopp på grunn av det.

- Han løp veldig bra i dag. Jeg er imponert over farten, sier Lasse Blom. Han holdt følge til omtrent halvveis i løypa før han gikk helt tom for krefter og måtte gå i mål.

Dokka Opp samlet drøyt 70 deltakere lørdag, hvorav 53 deltok i konkurranseklassen og 20 i trimklassen.

Se resultatene her

Artikkeltags